Fup-kæreste narrede dansk kvinde for 1,7 millioner

Fup-kæreste narrede dansk kvinde for 1,7 millioner

image title: 
Foto: Andres Rodriguez/123rf.com
En flok internetbedragere i Nigeria/Afrika har fundet ud af, at man kan udnytte mulighederne ved datingsites til at smigre sig ind på ensomme kvinder og lokke penge ud af dem.

En af ofrene for dette bedrag er en kvinde i 60-års-alderen fra Sydsjælland, som i alt har overført 1.700.000 kroner til en af disse fupmagere.  

”Den ældre kvinde skrev med en mand, hun havde mødt på dating.dk. Han udgav sig for at være jævnaldrende, fra New Zealand og overbeviste hende om hans ægthed ved at sende billeder af en gråsprængt mand”, fortæller Johannes Skree-Lassen, der er chef for afdelingen for økonomisk aktivitet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds.

Det var dog ikke manden med det gråsprængte hår, som sad bag computeren og skrev kærlighedserklæringer til den ældre kvinder. Derimod var han del af et formodentlig afrikansk netværk.

”Når vi undersøger IP-adresserne i de her sager, stammer mails og beskeder ganske ofte fra en internet-café i for eksempel Nigeria. Her sidder grupper af unge mænd med skrivegaverne i orden og forsøger at finde ofre, de kan liste penge ud af,” skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds ifølge Ekstra Bladet på deres facebookside.

LÆS OGSÅ: Slet disse sms’er omgående!

Hverken kvindens familie eller venner kendte noget til hendes internet-kæreste. Først da alle hendes penge var væk, ringede banken og ’romancen’ blev stoppet.

Nu må kvinden på over 60 år flytte fra sit hus. Og det scenarie er ikke exceptionelt.

”Der er andre eksempler på, at folk har måttet flytte til helt små lejligheder, efter de er blevet ribbet over nettet,” siger Johannes Skree-Lassen.

Johannes Skree-Lassen siger, at det bedste råd man kan give er at være kritisk. Han sammenligner det med handel midt på gaden:

”Møder du en mand nede på gadehjørnet, der sælger en billig mobiltelefon, og I så aftaler, at du betaler nu, men får telefonen næste dag, så er det nok for godt til at være sandt.”

Har du nogensinde overført penge til nogen, du ikke kendte?

Ekstra Bladet 
Tags: