Fyret for at like billede på Facebook

Fyret for at like billede på Facebook

image title: 
Foto: Facebook
Troy Garrod fra Norwich i Storbritannien scrollede en dag forbi et billede, som hans kollega havde lagt på det sociale medie Facebook. Fordi mange af hans andre kolleger havde liket billedet, valgte Troy Garrod også at like det, da det var taget på hans arbejdsplads.
 
Men til sin store overraskelse fik dette like en stor konsekvens for 27-årige Troy Garrod. Senere på dagen fik han nemlig en sms fra sin chef, hvor der stod, at han var blevet fyret.
 
”Jeg vidste ikke, hvad billedet betød, men alle andre, som arbejdede der, likede det, så jeg joinede dem bare. Da jeg modtog beskeden om, at jeg var blevet fyret, kunne jeg ikke tro mine egne øjne. Jeg følte mig virkelig såret og vred. Alle mine tidligere kollegaer synes også, at det er latterligt,” siger han til mediet Metro.
 
LÆS OGSÅ: Udtalelse på TV kan koste præst jobbet
 
Grunden til fyringen var, at billedet viste en af Troys kolleger iført en trøje med ulvemotiv på. Som kommentar til billedet havde hun skrevet:
 
”Omg, jeg fucking græder… Jeg er sikker på, at der er en fanside for ulve-fleece hahaha.” Og dette mente chefen altså var mobning af trøjens ejermand.
 
”At blive fyret efter fire og et halvt års hårdt arbejde er bare forkert. Jeg puttede mit hjerte og min sjæl ind i det firma, og jeg nød at gå på arbejde hver eneste dag. Det virker bare så unfair, at et 'like' kan skabe så meget ballade,” siger Troy Garrod, som fortæller, at han ikke engang aner, hvem der ejer blusen.
 
Hans kvindelige kollega er også blevet fyret på baggrund af at lægge billedet op. Troy Garrod opfordrer folk til at lære af hans situation og være påpasselig med, hvem man er venner med online. Ifølge ham skal man være mere opmærksom på at holde fritid og arbejde adskilt på Facebook.
 
Kan du forstå, at chefen valgte at fyre Troy og hans kollega?

Dagens.dk

 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter