Fyret: Glemte at betale for en kop kaffe

Fyret: Glemte at betale for en kop kaffe

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Den 3. januar i år, havde 17-årige Buster Hoff en sen vagt på sit job hos Super Brugsen på Vestergade i Odense.

Han var træt, og spurgte derfor en af sine ældre kolleger, om han måtte tage en kop kaffe. Det fik han lov til, så længe han ikke drak den foran kunderne, og så skulle han huske at betale fem kroner for den, når hans vagt var slut.

Det var sent på aftenen, da Buster Hoff fik fri, og det endte med, at han glemte at betale for kaffen.

Efterfølgende oplevede han, at flere af hans vagter blev aflyst, indtil han blev kaldt ind på kontoret til en ’alvorlig samtale’.

Her fik han sig noget af en overraskelse, da souschefen i forretningen, Jesper Hansen, fortalte ham, at han var fyret på grund af ’manglende betaling for kaffe/kakao’, som der ifølge Fyens.dk står på fyresedlen.

LÆS OGSÅ: Arbejdsløs mand bliver millionær om 6 år

”Det er helt rigtigt, at jeg havde glemt at betale de fem kroner for en kop kaffe. Det var dumt. Det erkender jeg. Jeg havde måske forventet en advarsel, men at blive fyret for så lidt, synes jeg, er voldsomt. Det er et meget godt eksempel på, at man som ungarbejder ikke har særlig mange rettigheder,” fortæller Buster Hoff, som til daglig går på Odense Katedral Skole, til Fyens.dk.

I samme ombæring fik Buster Hoff at vide, at årsagen til hans fyring ville blive registreret i Coops navneregister de næste tre år. Det er også dét, som går Buster Hoff mest på. Det betyder nemlig, at han ikke kan søge job i Coops forretninger de næste tre år.

Kan du forstå Coops fyringsgrundlag?

BT
 
Tags: 
Nøgleord: