Fyret på grund af fedme

Fyret på grund af fedme

image title: 
Billede: 123RF/bowie15

I 2010 fik daværende dagplejer Karsten Kaltoft et tilbud fra Billund Kommune om at dyrke fitness. Karsten, der dengang vejede 165 kilo, valgte at takke nej tak, og to uger efter blev han fyret. Ifølge kommunen fordi der var faldende børnetal, men Karsten mener, at det var på grund af, at han var overvægtig. Det er kernen i en sag, der netop nu er foran byretten i Kolding. Det beretter DR.dk.
 
Det er FOA, der har anlagt sagen på vegne af Karsten, da de mener, at Kommunens forklaring omkring faldende børnetal ikke holder vand, da det kun var Karsten, der blev fyret ud af 135 dagplejere.
 
Formanden for FOA, Dennis Kristensen, er klar til at anke sagen til landsretten, hvis man ikke vinder, da sagen kan have stor betydning for lignende sager i fremtiden.

 
”Vi får flere og flere overvægtige, og derfor er det en sag, der er værd at få afprøvet - også af principielle årsager,” siger formanden til DR.dk

Læs også: Spar 50% på dine madvarer i nyt supermarked

At sagen først skal afgøres i retten fem år efter, at Karsten blev fyret, skyldes, at sagen først har været for en EU-domstol. Her blev det afgjort, at det er diskrimination, hvis man fyrer medarbejdere, fordi de er overvægtige. Nu skal FOA så overbevise Retten i Kolding om, at det rent faktisk er det, der er sket i denne sag.
 
Karsten kan se frem til en erstatning på et års løn, hvis han vinder, men det er ikke det, der betyder mest for ham.
 
”Jeg ville da hellere have været dagplejer, og det havde jeg nok også været, hvis det her ikke var sket.”
 
Sagen forventes afsluttet i løbet af de næste to måneder.
 
Er det okay at blive fyret, fordi man er overvægtig? Tror du på kommunens forklaring i denne sag?
 
Kilde: DR
 


Tags: 
Nøgleord: