Gå ikke glip af disse skandinaviske oplevelser

Gå ikke glip af disse skandinaviske oplevelser

Sponsoreret indhold

Skandinavien tilbyder et unikt udvalg af trendy og traditionelle oplevelser – fra lokale seværdigheder til mad og flotte landskaber. Skandinavien er også blandt verdens mest miljøvenlige steder, og Oslo vandt European Green Capital i 2019. Du kan forvente højkvalitetssteder og et godt udvalg af offentlige transportmuligheder på tværs af Skandinavien.

Da distancen ikke er så stor, kan du besøge højdepunkterne i Skandinavien på en uge. Her er et par oplevelser, som du ikke må gå glip af på din rejse.

Danmark

Den danske hovedstad er København, en trendy og indbydende by med grænse til vandet, som har masser af moderne caféer, barer og musik. København er en cykelby, og du vil hurtigt opdage, at danskerne tager cyklen, uanset hvordan vejret er. Det er en god måde at udforske byen på, så du bør leje en cykel, når du er der. Besøg Cirkelbroen og husk at se de farverige huse.

For en helt unik madoplevelse bør du prøve en traditionel dansk frokost. Smørrebrød er en åben sandwich, som serveres med alt hvad du kunne tænke dig på toppen. Danskerne er også kendt for at tage en øl til frokost. Den danske restaurantverden er blandt verdens mest udprægede og innovative, og har noget til alle budgetter. 

Nyhavn er det perfekte sted at afslutte en lang dag, specielt i løbet af sommeren. Om natten er dette område fyldt med mennesker, der nyder en afslappet atmosfære ved kanalen med jazzmusik og god mad.

Sverige

Stockholm er Sveriges hovedstad, og den er enhver fotografs drøm. Denne farverige by består af en gruppe på 14 øer med store bygninger, der grænser op mod vandet, en smukt bevaret gammel by og imponerende samtidige arkitektur. Stockholm har også nogle rigtig gode museer, lige fra Kunstakademiet til Abba-museet.
En god måde at oplevelse Stockholm på er fra vandet. Lej en kajak eller kano og ro fra ø til ø. Du kan se det store rådhus, Gamla Stan (den gamle by) og mange andre attraktioner fra vandet. Besøg den gamle by til en traditionel svensk frokost i en af de atmosfæriske bistroer. Hvis du er ryger, bør du prøve den lokale svenske tobak, snus.  

Norge

Oslo er hovedstaden i Norge. Det er en afslappende by omringet af vand, bjerge og skov, med historiske bygninger, internationale museer, parker og udstillinger. Hvis du kan lide samtidig arkitektur, bør du besøge det storslåede Operahus, Astrup Fearnley-museet og Holmenkollen-skihoppet. Oslo tilbyder et stort udvalg af museer, som omhandler emner som polarekspeditioner, modstandsbevægelser og vikingeskibe.

Når du er i Oslo, må du ikke glemme at besøge kvarteret Grunerløkka. Her vil du finde en masse små caféer, restauranter og barer. Grunerløkka er også et populært shoppingområde med originale designerbutikker og masser af antik- og genbrugsbutikker.

Prøv nogle af de lokale lækkerier, såsom den norske snustobak, en af de mange mikrobryggerier eller prøv de lokale retter. Norge har haft en tradition i lang tid med “Fattigmannskost” (fattigmandsret), som i moderne tider betragtes som en delikatesse.
Nogle af disse indeholder kartoffelkugler, får i kål, pindekød og pølsestuvning.