Går denne reklame over stregen?

Går denne reklame over stregen?

I en annonce fra rejseselskabet, Spies, står der: ’Nødhjælpsarbejde – giv en hånd med uden at røre en finger’. Annoncen vækker harme for mange, der mener, at det er usmageligt, at rejseselskabet bruger en menneskelig tragedie til at sælge billige rejser.
 
I annoncen fremgår det:
”Hvis du vil hjælpe flygtninge på Lesbos, så er du for sent ude. Det har de lokale klaret. Men nu er deres reserver opbrugt. Du kan hjælpe grækerne ved at komme ned og holde ferie alt det bedste, du har lært. Her er stadig usædvanlig smukt og skønt - og du rejser med ekstra god samvittighed.”
 
Annoncen henviser til den massive flygtningestrøm, der gik i land på Lesbos, som resulterede i, at øens godt 80.000 beboere nu står uden ressourcer og penge, fordi de er blevet brugt på nødhjælpsarbejde. Beboerne har derfor brug for, at turisterne ikke svigter dem, men kommer og bruger penge i de lokale forretninger.
En af dem, der er kritiske overfor reklamen, er skuespiller og forfatter Flemming Jensen, som har delt annoncen på sin Facebook-profil.

LÆS OGSÅ: Kvinde købte fryser, men skreg da hun så indholdet

”Jeg får en dårlig smag i munden. Der er ikke noget i vejen med argumentationen om, at de har brug for penge dernede. Det ville være godt for dem, at der kom nogle derned. Det, der er problemet, er argumentationsformen. Man appellerer til noget i os, jeg synes er grimt,” forklarer Flemming Jensen til BT og fortsætter:
 
”Man siger, 'der er nogle mennesker dernede, der er på røven, så nu har I mulighed for at spare 2000 kr'. Det er i min bog ikke i orden.”
Flere deler hans kritik og opslaget har fået kommentarer som: ”usmageligt”, ”dårlig stil” og ”føj for satan”.
 
Hos Spies mener man dog ikke, at kritikken er fortjent:
 
”Det, vi ønsker med denne annonce, er at vise, at flygtningesituationen er håndteret, men lige nu står lesboterne, som sidste år tog sig af 500.000 flygtninge, tilbage som tabere, fordi vi har vendt dem ryggen,” fortæller kommunikationschef hos Spies, Torben Andersen til BT og uddyber:
 
”Flygtningekrisen er forfærdelig, men øen fungerer, som den skal. Danskerne tror stadigvæk, at det er en flygtninge-ø. Dem, der har hjulpet, bliver straffet. Vi vil gerne have fokus på, at vi skal hjælpe dem.”
 
Du kan se annoncen her!
 
Synes du, at reklamen går over stregen?
 
BT
 
Tags: 
Se debatter