Går du med smykker? Så må du ikke gøre dette

Går du med smykker? Så må du ikke gøre dette

image title: 
Foto: Darya Kisialiova/123rf.com
Det kan godt være, at du tror, at sølv og guld kan klare lidt af hvert, men både rengøringsmidler og hudplejeprodukter kan tage skade.
 
Det forklarer Marianne Daniel Olsen, der er faglærer på guldsmedeuddannelsen på erhvervsskolen Next ifølge BT til Ritzau Fokus.
 
”Alle de her sager, som folk enten gør rent eller vasker sig selv med, kan faktisk gå ind og skade sten og perler og lave en form for kemisk reaktion med dine smykker,” forklarer hun.
 
Ifølge guldsmed Ole Olsvig går det hårdt ud over dine smykker, hvis de kommer i nærheden af skrappe rengøringsmidler med et indehold af klor eller skuremiddel, da klor kan misfarve smykkerne, hvorimod skuremiddel skurer og sliber på smykket.
 
LÆS OGSÅSnedigt Facebook-trick afslører mænds utroskab

Indgår der enten diamanter eller perler i dit smykke er der endnu en årsag til at passe ekstra på. Eksempelvis bryder diamanter sig ikke om sæber og kemi.
 
”Diamanter er ren kulstof, og det har en tendens til at suge sæbe og fedtstof til sig. Det betyder, at der kommer en belægning på diamanten, som gør den meget kedelig at se på. Og det er jo brandærgerligt,” forklarer Bent Olsvig.
 
Han fortæller ligeledes, at perler har endnu værre ved en tur i opvaskebaljen, da det er et organisk produkt, som kan sammenlignes med en tand.
 
”Så man kan spørge sig selv: Hvad vil jeg putte i munden? Det samme skal du forholde dig til med dine perlesmykker. Dem skal man passe særligt godt på og lade være med at udsætte for nogen kemikalier, parfumer og sæber,” fortæller han.
 
Et klokkeklart råd fra eksperterne er derfor, at hvis du vil passe på dine smykker bedst muligt, skal du tage dem af, når du bader, gør rent, vasker hænder eller tager opvasken.
 
Tager du dine smykker af, når du gør rent og går i bad?

BT
 
 
Tags: 
Nøgleord: