Går du rundt med falske penge i pungen?

Går du rundt med falske penge i pungen?

image title: 
Foto: Maryna Pleshkun/123rf.com
Det er en kendt tradition ved mellemøstlige bryllupper, at der bliver kastet med pengesedler til de nygifte. Det gjorde der også til et bryllup i Esbjerg. Det skulle dog vise sig, at nogle af pengene var falske:

”Der bliver afholdt et bryllup her i Esbjerg lørdag, der følger traditionerne fra brudeparrets kultur. Det indebærer blandt andet paradekørsel, og at der på et tidspunkt bliver kastet med penge,” fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Mads Lervad Dammark, til EkstraBladet.

Pengesedlerne, der blev kastet til brudeparret, fristede tre unge drenge i 12-13-års-alderen til at snuppe nogle femeurosedler, som de tog i Bilka og handlede bland-selv-slik for dagen efter.

LÆS OGSÅ: Derfor går billede af kvinde i undertøj viralt

”Drengene er uvidende om, at sedlerne er falske, men da børnenes forældre finder ud af, at børnene har brugt sedlerne, så sammenligner de sedlerne med deres egne, og de kan se, at sedlerne er falske,” forklarer vagtchefen.

Det fik forældrene til at tage i Bilka, hvor de fortalte personalet om hændelsen, og betalte for drengenes slik med rigtige penge.

Nu forsøger politiet at finde frem til, hvor de falske penge stammer fra, og de har indtil videre konfiskeret omkring 30 femeurosedler, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

”Sedlerne er meget vellignende, og det er jo også derfor, at drengene kan bruge dem i Bilka. Ved første øjekast kan det være svært at se, om de er ægte eller ej,” siger Mads Lervad Dammark til EkstraBladet.

Ville du også tage tilbage til Bilka og betale med rigtige penge?

EkstraBladet
 
 
Tags: 
Nøgleord: