Gør bilen klar til vinterens barske vejr

Gør bilen klar til vinterens barske vejr

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Vinteren kommer hastigt nærmere, og uanset om man holder af det kolde vejr eller ej, så har det en stor indflydelse på vores hverdag. Ét af de punkter, hvor vejret for alvor kan volde problemer, er omkring bilen, der meget ofte har det svært i det kolde klima, som vinteren bringer med sig. Problemer er der nok af, men hvis man gør bilen vinterklar, så er det forhåbentligt ikke bilen, der strejker, når vejret skifter til det værre.

Der er en masse forskellige ting på biler, der har det svært i sne og frost, men hvis man sender bilen til service, så har den de bedste forudsætninger for at komme problemfrit gennem vinteren.
 

Kom problemerne i forkøbet og spar penge på den lange bane

Selvom det kan være en bet at sende bilen til et autoriseret serviceeftersyn, så er det som oftest en rigtig god idé at gøre netop dette, inden vinteren kommer. Det koster nemlig penge at spare penge på den lange bane, og ofte opdager mekanikeren nogle ting ved eftersynet, der ville blive meget dyre at lave, hvis de først gik i stykker. Dermed kan eftersynet bidrage til at komme problemerne i forkøbet og helt eliminere dem, så man ikke skal stå en kold vinterdag og vente på vejhjælp i vejkanten.

Serviceeftersyn koster naturligvis nogle penge, men den mindre regning på den korte bane kan bidrage til en besparelse på den lange bane. Bilen kører nemlig bedst, når den er smurt og efterset løbende, og her er serviceeftersynet guld værd - også selvom bilen måske ikke på papiret har brug for et eftersyn. Kilometerantallet er nemlig kun vejledende, og der er ingen tvivl om, at bilen har godt af hyppigere eftersyn, end kilometerne ellers dikterer.


Forbered bilen til vinteren på egen hånd

Hvis et serviceeftersyn ikke lige ligger i kortene i den nærmeste fremtid, så er der heldigvis også en masse, som man selv kan gøre for at forberede bilen til vinterens komme. Her er det f.eks. vigtigt at sørge for, at bilen har fået vinterdæk på, inden vejen bliver isglat, ligesom det er vigtigt at sørge for, at sprinklervæsken kan holde til de lavere temperaturer.

Herudover er det altid en god idé at efterse bilens mange lygter flere gange om ugen i den kolde og mørke tid, således trafiksikkerheden er så høj som muligt hele vinteren. Slutteligt bør man give alle låsene i bilen en gang olie, således at de ikke fryser til i den kolde tid - det er surt at stå om morgenen og finde ud af, at man ikke kan komme ind i bilen. 
Tags: