Gør din bil klar til vinterferien

Gør din bil klar til vinterferien

Artiklen indeholder reklame


Hvert år sætter tusindvis af danskere kursen mod koldere himmelstrøg i jagten efter de perfekte pister. Er du også en af dem, som skal på skiferie i år, er det en rigtig god idé at tjekke bilen grundigt igennem først. Selvom det for eksempel ikke er lovpligtigt at køre med vinterdæk i Danmark, så er der altså andre regler i mange andre lande. Herunder finder du mere information om, hvilke regler du bør være opmærksom på, samt hvordan du ellers klargør din bil til vinterferien.

Vær opmærksom på lovkrav om vinterdæk

I Danmark er det som sagt ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk i de kolde måneder. Det er det dog i rigtig mange af vores nabolande. Skal du for eksempel køre gennem Norge, Sverige eller Tyskland, er der et lovkrav om, at du skal have monteret vinterdæk, når der er vintervejr. I visse områder, som Aostadalen i Italien, er det et krav, at du har vinterdæk på bilen allerede fra 15. oktober og helt frem til 15. april, også selvom der ikke er sne på vejene.

Derudover er der også forskellige lovkrav om dybden af mønsteret på dine vinterdæk. I Danmark er der et lovkrav om et dækmønster på minimum 1,6 mm, mens der i Norge er et krav om minimum tre mm. Er du ikke opmærksom på dette, kan det give en bøde, og det kan godt lægge en dæmper på den gode feriestemning. Det er derfor vigtigt, at du gør bilen klar til vinterferien ved at sikre dig, at du er opdateret på alle de lovkrav, der er, i de lande, du kører igennem på ferieruten.

Det skal du tjekke på bilen, inden du kører på vinterferie

Det kan være rigtig hårdt arbejde, når din bil skal køre dig og familien på vinterferie. Derfor er det vigtigt, at du ikke kun tjekker dine vinterdæk og lovkrav herfor, men også klargør resten af bilen til vejens strabadser. Det kan desuden være en god idé at sende bilen til et vintertjek hos et autoværksted som AutoPartner.dk, der ved lige præcis, hvad der skal gøres ved bilen, for at den klarer turen uden problemer.

Der er naturligvis også nogle forholdsregler, du selv kan tage for at klæde bilen godt på til ferien. Herunder er en tjekliste, du let kan gennemgå, inden du tager afsted. Du bør tjekke op på:
  • Vinterdæk
           Det er ikke nok at få monteret vinterdæk, det er også vigtigt, at du tjekker deres tilstand.
  • Snekæder
          I nogle områder er det et krav, at du har snekæder på bilen.
  • Bilens batteri
          Batteriet kan have det ekstrahårdt i kulden, særligt hvis den skal stå stille i en hel uge. Kontrollér derfor batteriets ladetilstand.
  • Vinduesvisker og lygter
          Tjek og rengør gerne både dine viskere og lygter. Er der revner i dine vinduesviskere, så få dem skiftet.
  • Kølervæske, sprinklervæske og olie
          Din kølervæske bør være frostsikret, og derudover er det altid en god idé at have en dunk ekstra sprinklervæske med. Fyld gerne olie på inden turen. Husk at benytte den olie, der passer til din bil.
  • Motorvejsmærkater
          I flere europæiske lande skal du have et motorvejsmærkat i forruden, ellers risikerer du en bøde. Mærkatet kan du blandt andet anskaffe hos FDM.

Når listen her er gennemgået, så bør din bil være klar til at indtage vejene til Europas skisportssteder.
Tags: