Gearkasserenovering - derfor er det vigtigt at reagere

Gearkasserenovering - derfor er det vigtigt at reagere

En gearkasse er essentiel i din bil. Uden den vil du ikke komme fremad. En gearkasses funktion er forskellig, alt efter om du har automatgear eller et manuelt gear. Hvis du står over for en gearkasserenovering, er der ligeledes forskel i, hvilken gearkasse der er tale om.
 
Det kan være svært at vide, hvad man skal være opmærksom på, hvis gearkassen begynder at opføre sig anderledes.
 
Derfor giver vi dig flere råd til, hvad du skal lægge mærke til, hvorfor det er vigtigt at reagere på en defekt gearkasse, samt hvordan du kan passe godt på din gearkasse i fremtiden.
 
Derfor er det vigtigt at reagere på en defekt gearkasseSelvom det kan være fristende at vente en uge eller to med at tage fat på problemet, gør du dig selv en bjørnetjeneste. Når det kommer til bilens gearkasse, kan det gå galt - og blive til en dyr omgang. Selvom det er træls, som det bliver sagt på jysk, så kommer det dig selv til gode.
 
Forhåbentlig kan du nøjes med kun at få renoveret gearkassen. Hvis du trækker tiden og venter for længe, kan du risikere, at hele gearkassen skal udskiftes.
 
Hvis du bliver ved med at køre i en bil med beskadiget gearkasse, kan andre elementer i bilen blive beskadiget. Dette skyldes, at bilen overanstrenger sig for at køre optimalt med en gearkasse med nedsat effekt.
 
Hvis du reagerer i tide, slipper du for yderligere skader på din bil. Det kan altså ikke understreges nok, hvorfor du med det samme bør reagere, når du fornemmer, der er noget galt med din gearkasse.   
 
Hvornår trænger gearkassen til en renovering?Hvis du er grøn på området inden for mekanik, ved du måske ikke, hvornår din gearkasse trænger til et eftersyn. Derfor får du her råd til, hvornår du skal spidse øre i forhold til renovering af gearkassen.
 
Hvis du kan genkende nedenstående, er det ved at være tid til, at din gearkasse skal renoveres:
  • Når du skifter gear, kommer der mislyde
  • Din bil går ud af gear, mens du kører
  • Flere advarselslamper lyser
  • Du har svært ved at skifte gear
  • Der mangler acceleration ved gearskift
  • Det lugter brændt. 
Hvis du kører i din bil til daglig, vil du garanteret hurtigt kunne mærke forskel, hvis en eller flere af ovenstående punkter sker. Hvis du derimod kører sjældent, er det ikke en selvfølge, at du nødvendigvis lægger mærke til, at det er sværere at skifte gear end normalt. Dog er de fleste symptomer på en defekt gearkasse forholdsvis tydelige.
 
Hvis du oplever en eller flere udfordringer med din gearkasse, bør du med det samme kontakte en professionel, hvis du ikke selv har styr på at udrede fejlen. Foruden at det kan blive en dyr affære, er det ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at køre med en defekt gearkasse.
 
Hvis du selv ønsker at give dig i kast med en gearkasse renovering eller udskiftning, finder du en komplet guide til, hvad du skal gøre - samt ikke skal gøre, hvis du klikker på linket.
 
Sådan passer du godt på din gearkasseSom nævnt i indledningen er der forskel på automatgear og et manuelt gear. Derfor er der også forskel på, hvordan du bedst mulig kan vedligeholde og passe på din gearkasse, alt efter hvilken gearkasse der er tale om.
 
Hvis du er den heldige ejer af en bil med automatgear, er der tre ting, du ikke skal gøre, hvis du ønsker, at bilens gearkasse skal have en lang levetid. For det første må du først sætte bilen i ’Park’, når du holder helt stille. Hvis dette ikke er tilfældet, er der risiko for, at din parkeringspal knækker. Og dermed ikke virker længere.
 
Hvis du har manuelt gear, bør du som det første ikke hvile hånden på gearstangen, mens du kører. Hvis din hånd hviler for meget på gearstangen, kan du risikere at slide skiftemekanismen unødvendigt.
 
Derudover bør du ikke holde koblingen nede for længe, hvis du eksempelvis holder for rødt. Hvis koblingen holdes nede for længe, slider du på udrykkerlejet. Derfor er det langt bedre at sætte bilen i frigear, når du holder stille.
 
Mens vi er ved koblingen, er det værd at nævne, at du ikke bør hvile din fod på koblingen, mens du kører. Det er en dårlig vane, som ikke bidrager til en langtidsholdbar gearkasse.
Tags: