Gem det varme vand med en akkumuleringstank

Gem det varme vand med en akkumuleringstank

Sponsoreret indhold

(Annonce)

Det giver rigtig god mening at spare på det varme vand. Det er godt både for miljøet og for din økonomi. Du kan spare på det varme vand på flere gode måder. En af de effektive er at opbevare det opvarmede vand på er ved at gemme det i en ekstra akkumuleringstank.

Hvis du kobler sådan en på dit varmeanlæg, så sparer du både tid, vand og strøm. Sådan en tre-i-en løsning er det bestemt værd at kigge lidt nærmere på.

Hvad er en akkumuleringstank?

En akkumuleringstank kaldes også for en buffertank. Det gør den, fordi du opretter en form for buffer i forhold til det varme vand, når du kobler en akkumuleringstank på dit varmeanlæg.

Den arbejder så at sige sammen med anlæggets cirkulationspumpe. Sådan en pumpe har brug for at starte og lukke ret hyppigt, fordi der er en begrænset mængde vand på anlægget. Hvis du så har en buffertank til at opbevare noget ekstra varmt vand i, så behøver pumpen ikke at sætte i gang og lukke så hyppigt. På den måde kan du opnå en øget effektivitet på centralvarmeanlægget og en øget levetid for pumpen.

Der er derfor flere gode grunde til at supplere et centralvarmeanlæg med en akkumuleringstank.

Hvor kan akkumuleringstanken bruges?

Sådan en buffertank kan forbindes med forskellige typer af varmekilde. Det kan være til for eksempel:

  • Pillefyr
  • Jordvarmeanlæg
  • Solvarme
  • Brændeovn
  • Varmepumpe
  • Fjernvarme

Find en buffertank, der passer til den pågældende varmekilde.

Hvilken akkumuleringstank skal du vælge?

Først og fremmest afhænger valget af, hvilken varmekilde du benytter dig af. Dernæst afhænger størrelsen på tanken af, hvor stort et hus, der skal varmes op.

Søg endelig råd og vejledning, inden du bestiller en tank hjem. Bliv meget klogere på alt, der vedrører en buffertank, og sæt dig grundigt ind i tankens funktion, størrelse, montering og så videre. Så er du på forkant med, hvad sådan en tank kan give dig af fordele på det anlæg, som du har i forvejen.

Lad en fagmand tilslutte buffertanken

Det er naturligvis muligt at montere og tilslutte den selv. Som det er ved alle former for VVS-arbejde, så gælder det også i dette tilfælde, at du skal være absolut sikker på, hvad du skal gøre, og hvordan du skal gøre det.

Foretrækker du at være fuldstændig sikker på, at det kommer til at foregå helt korrekt, og det skal du jo, når det er hele husets varmeanlæg, det drejer sig om, så bør du absolut kontakte en fagmand til montering og tilslutning. Så er du helt på den sikre side – også forsikringsmæssigt.

Spar på vandet

Vi skal alle sammen spare på vandet. Derfor er det vigtigt at sørge for at bruge så lidt af det som muligt, uden at det går alt for meget ud over hygiejnen eller komforten.

Med en buffertank holder du bare lidt længere på det vand, som allerede er blevet varmet op. Du kommer således ikke til at bruge ekstra vand ved at have sådan en tank, du bruger bare det samme vand mere fornuftigt.

Det princip er der ret meget at spare ved. Og det vil på ingen måde komme til at føles som et tab af komfort i hjemmet.

Så hvis du har noget ekstra plads i det rum, hvor centralvarmeanlægget er placeret, så kan du godt have plads til en buffertank. Det er en både nem og smart måde at spare på produktionen af det varme vand på.

Undersøg mere målrettet, hvordan det kan blive muligt for dig at få installeret den helt rigtige buffertank på dit centralvarmeanlæg. Det bliver du glad for.