Gerningsmand taler ud om stenkast på motorvej

Gerningsmand taler ud om stenkast på motorvej

image title: 
trendobjects/123rf.com
37-årige Jörg B. kastede sidste år i september en stor betonblok ned på den tyske motorvej A7 ved Giengen. En familiebil kørte ind i blokken, og den 25-årige hustru og mor pådrog sig alvorlige skader, hvilket medførte en amputering af hendes ben. Resten af familien bestående af den 33-årige familiefar Serdal Öztürk, en datter på seks og en søn på fire, slap alle med lemmerne i behold.

Hvorfor Jörg gjorde noget så frygteligt, kan for de fleste synes uforståeligt. Ifølge Mannheimer Morgen, var hans alkoholpromille høj, og samtidig var han blevet provokeret af en række mennesker forinden, hvilket fik bægeret til at flyde over. Kort efter fortrød han sin handling og ville fjerne betonklodsen fra motorvejen, men nåede det ikke i tide.

I forbindelse med retssagen har psykiateren Peter Winckler, vurderet Jörgs psykiske tilstand, og her udtalte den tiltalte: ”Nogle kaster sig selv fra broen, andre kaster noget ned.” Det står klart, at den frygtelige handling bunder i hævngerrighed og frustration.

Under retssagen så begge forældre for første gang gerningsmanden i øjnene, der på ingen måder viste nogle former for empati. Jörg B. truede derimod Serdal Öztürk med at slå ham ihjel, og spurgte, hvordan faren kunne vide, at Jörg var skyldig.
”Var du der, eller hvad?” spurgte Jörg den 33-årige far.

LÆS OGSÅ: Drak sin fars ecstasy. Skal 6-årig hjem igen?

Jörg har tidligere forvoldt andre personer skade og er derfor anklaget for mordforsøg på fire personer. Grunden til, at han ikke er anklaget for drab, er, at ingen personer har mistet livet som følge af hans handlinger.

Selvom familien slap med livet i behold, har ulykken stadig sat sine spor på familien.

”Jeg kan huske hvert et sekund af ulykken. Jeg kan ikke glemme det. Jeg så noget ligge på vejen. Jeg troede ikke, jeg ville overleve det,” fortæller Serdal Öztürk i retten.

Hvilken straf burde Jörg få?

Mannheimer Morgen

BT

 
Tags: