Giftede sig med sit voldtægtsoffer og undgik straf

Giftede sig med sit voldtægtsoffer og undgik straf

image title: 
Foto: Mohd Nazri Yaakub/123rf.com
Flere organisationer i Malaysia er både vrede og forargede, efter den 22-årige Ahmad Syuko Yusuf slipper for fængsel, på trods af at han har voldtaget en kun 14-årig pige. Grunden til, han slippet for fængsel er, at han har giftet sig med hende unde islamisk lovgivning, hvor såkaldte ægteskaber af bekvemmelighed er tilladt. Organisationerne vil have forbudt ægteskaber for børn.

I Malaysia er minimumsalderen for ægteskab ellers 18 år, men under sharialoven er det sådan, at islamiske retssale kan give tilladelse til, at muslimer under 16 år må gifte sig.

Før ægteskabet med den 14-årige pige stod Ahmad Syukro Yusuf ellers til både piskeslag og 30 års fængsel, på grund af anklagen om voldtægt. Men efter, at ægteskabet var indgået, besluttede anklageren Ahmad Fariz Abdul Hamid at stoppe sagen, da den 14-årige pige trak anklagen tilbage.

LÆS OGSÅ: Sverige vil kastrere pædofile

Både ægteskabet og anklagerens dom har ført til vrede hos flere rettighedsorganisationer for kvinder. En talskvinde for Women’s Aid Organization i Kuala Lumpur, at det er meget normalt, at voldtægtsforbrydere gifter sig med deres unge ofre for at dække over deres forbrydelse. Hun fortæller desuden, at der i sådanne sager er en øget risiko for, at pigerne bliver seksuelt misbrugt resten af livet.

Hos organisationen Sarawak Women for Women Society er man ligeledes forarget. Ifølge vicepræsident i organisationen, Ann Teom skal det ikke være muligt for personer, der er anklaget for voldtægt, at gifte sig med deres ofre:

”Det sender et signal om, at en person vil blive frifundet, hvis han indgår et bekvemmelighedsægteskab med pigen,” siger hun ifølge BT.

Skal det overhovedet være muligt at kunne gifte sig med sin voldtægtsmand uanset alder?

BT 
Tags: