Gik politi for vidt? Mand død i dansk lufthavn

Gik politi for vidt? Mand død i dansk lufthavn

image title: 
Francis Dean/123rf.com
En tvangsudsendt 34-årig mand mistede tidlig mandag morgen livet på et Air France-fly i Københavns Lufthavn efter politiets voldsomme håndtering af manden.

Politiklagemyndigheden arbejder nu på at finde frem til, hvad det præcis var, der skete på flyet, som fik politiet til at skride til så voldsomme handlinger.

Ifølge forretningsmanden Michael Thorvaldsson der var passager på flyet, blev manden i første omgang hevet væk fra sit sæde og lagt ned i mellemgangen af politiet, hvorefter kampen mellem politiet og manden udviklede sig voldsomt.

”Der sidder to politibetjente ovenpå manden, mens en tredje betjent også forsøger at holde ham nede. Det er en hårdhændet behandling, og det gør åbenlyst ondt på manden,” fortæller Michael Thorvaldsson til TV 2.

LÆS OGSÅ: Pas på du ikke bryder loven i stemmeboksen
 
Kampen mellem politiet og manden var ifølge Michael Thorvaldsson meget højlydt og han fortæller, at politiet virkelig gik til den, indtil det til sidst endte med, at manden måtte transporteres væk på en bårer.

”En passager råber, om der er en læge til stede. En læge kommer hurtigt hen til manden og begynder at give ham kunstigt åndedræt og yde førstehjælp. Efter et stykke tid bliver manden lagt på en båre, får iltmaske på og bliver kørt væk i en ambulance ved gaten,” fortæller Michael Thorvaldsson over for TV 2.

Efterfølgende mistede den 34-årige mand livet på hospitalet, og derfor er der nu igangsat en undersøgelse, der skal klarlægge, hvad der præcist skete ombord på flyet.

Hvad tænker du om politiets håndtering?

TV 2 
Tags: 
Se debatter