Giv din mentale sundhed et boost

Giv din mentale sundhed et boost

Giv din mentale sundhed et boost
Har du følt dig ekstra sårbar eller stresset i denne tid, hvor vi er mere eller mindre afskærmet fra omverdenen? Så skal du ikke føle, at du er ved at miste grebet – det er helt normalt. Psykologer og psykoterapeuter har været fremme og sige, at den generelle mentale sundhed er rigtig dårlig for tiden. De oplever at deres faste klienter, har det langt værre end normalt og at de derfor er nødsaget til at sende dem til læge. Dette er ikke just en positiv udvikling og derfor må vi hver især prøve at tage sagen i egen hånd fra start, som en forebyggelse. Herunder får du lidt værktøjer, som vil kunne booste din mentale sundhed.

Lyt til dine behov
Det er nok den største udfordring for de fleste danskere i dag. Nemlig at lytte til vores behov og være grænsesættende. Som Svend Brinckmann skriver, så lever vi i en accelererende kultur, hvor det forventes at vi siger ja til alt og konstant er i udvikling. Med tiden har det skabt mere stress blandt befolkningen, men grundet I, at vi er stoppet med at lytte til vores egne behov. Har du ofte en klump i halsen? Den kommer formentligt af noget usagt, hvad formentligt er dine grænse som er blevet overtrådt. Husk at sig fra og gør præcis det du har lyst til i denne tid, hvor du ikke får den stimuli som du er vant til.

Skriv dine tanker ned
Når der er stille omkring dig og du bruger meget tid alene, så er der ligeledes tid til at tænke alle de tanker som normalt passerer. Det kan give tankemylder og uro i kroppen. Bliver dette meget voldsomt, kan det gå ind og påvirke din søvn – og så finder du dig selv i en nedadgående spiral. Skriv derfor alle dine tanker ned. På den måde, vil du få et overblik over, hvad der fylder mest og du vil føle at du ”kommer af med noget” og kan placere tankerne et andet sted end hos dig selv. Er dette ikke nok, må du søge hjælp ved en terapeut. Disse er til tider ganske dyre, så tjek kassekredit online. Med kassekredit får du muligheden for løbende at hæve et beløb indenfor en aftalt grænse. Du behøver således ikke hæve alt på én gang og dermed risikere at bruge pengene hastigt – smart ikke? Skab overblik over det at tage et lån og gør dig klar, hvad der passer bedst til dig. Mental sundhed kan ikke gøres op i penge.
Tags: