Glamour-stjerne bliver USA’s ambassadør i DK

Glamour-stjerne bliver USA’s ambassadør i DK

image title: 
Foto: Joe Tabb/123rf.com
Det er noget af et CV, den (måske) kommende amerikanske ambassadør i Danmark har sig. Under valgkampen blev amerikanske Carla Sands en del af det hold, som rådgav Donald Trump om økonomi. Derudover har hun siden 2015 været bestyrelsesformand for sin afdøde mands store ejendomsfirma, og har haft flere bestyrelsesposter indenfor kunst, kultur og musik.

Hun er uddannet kiropraktor, men har også medvirket i flere tv-serier, og spillede bl.a. Alex Simpson i den populære docusoap ’Glamour’. Til gengæld er der hverken politiske eller diplomatiske poster at finde på hendes CV. Men at det er et stort set ubeskrevet blad, som kommer til Danmark er ikke så usædvanligt, fortæller USA-korrespondent for DR Lillian Gjerulf Kretz.

”Det er en post, man ofte giver til en person, som USA's præsident synes har gjort en særlig indsats under valgkampen, og sådan er det også med Carla Sands,” fortæller Lillian Gjerulf Kretz i et interview med DR. 

LÆS OGSÅ: Dansker i USA dømt til 325 år i fængsel

Hun forklarer, at amerikanerne ikke ser ambassadørposten i Danmark på samme måde, som man ser på posten i eksempelvis Rusland, hvor man ville finde det mere risikabelt at sende en diplomatisk nybegynder.
 
Hvis alt går efter planen, skal californiske Carla Sands afløse den populære Rufus Gifford, som var ambassadør, da Barack Obama sad på præsidentposten.
 
For at hun helt kan overtage posten kræver det dog, at hun bliver godkendt i Kongressen, men ifølge Lillian Gjerulf Kretz vil det højst sandsynligt blive en formalitet, da Republikanerne har flertal i begge Kongressens kamre.
 
Lillian Gjerulf Kretz forklarer desuden, at Carla Sands er blevet udnævnt, fordi hun har været en trofast Donald Trump-støtte, og man må derfor forvente, at hun kommer til at bakke op om hans politik.

Hvad synes du om valget af den nye ambassadør?

DR
 
Tags: 
Nøgleord: