Gode nyheder til dovne mennesker

Gode nyheder til dovne mennesker

image title: 
Foto: Andriy Popov/123rf.com
Kloge mennesker har mere hang til at være doven og lad, end andre.
 
Sådan lyder konklusionen i ny undersøgelse foretaget af forskere fra Florida Gulf Coast University, der netop er blevet offentliggjort af det videnskabelige tidsskrift Journal og Health Psychology, skriver BT.
 
Mennesker med høj IQ vil være mere tilbøjelige til at bruge tid alene med deres egne tanker, uden noget behov for fysisk aktivitet.
 
Dette står i kontrast til aktive mennesker, der vil føle et større behov for fysisk aktivitet i forsøget på at forfriske hjernen og komme væk fra kedsomheden.
 
Forskerne har udsat forsøgspersonerne for tests, hvor de skulle give udtryk for, hvor enige de var i udsagnene: ’Jeg nyder opgaver, hvor man skal komme med nye løsninger på et givent problem’, og ’jeg tænker kun, når jeg er nødt til det’.
 
LÆS OGSÅ: Mænd foretrækker uintelligente kvinder

Derefter blev deltagerne delt op i to grupper, ’tænkere’ og ’ikke-tænkere’.
 
I den følgende uge blev deltagernes aktivitet og bevægelser sporet med en enhed på deres håndled.
 
Resultaterne viste, at personer i den ’tænkende gruppe’, var mindre aktive, end personerne i den anden gruppe.
 
Todd McElroy, der er seniorforsker for undersøgelsen, understreger dog, at dovne mennesker bør bestræbe sig på at være mere fysisk aktive.
 
”Med opmærksomheden på deres tendens til at være mindre fysisk aktive, kombineret med deres bevidsthed om de omkostninger, der er forbundet med inaktivitet, bør disse mennesker vælge at være mere aktive i løbet af en dag,” lyder det fra Todd McElroy.
 
Hvor aktiv er du?

BT
Tags: 
Nøgleord: