Godt og dårligt nyt til danske bilejere

Godt og dårligt nyt til danske bilejere

image title: 
scyther5/123rf.com
Hvis du er bilejer, kan du glæde dig over, at det generelt bliver billigere at være bilejer i 2018 i modsætning til tidligere, det skriver FDM.
Den gode nyhed skyldtes blandt andet efterårets afgiftsnedsættelse, og mange vil samtidig opleve en lavere præmie på bilforsikringen.

Samtidig kan bilejere også se frem til en højere brændstofpris og en prisstigning på driften.

”Mest markant er dog ejerafgiften, der næste år stiger seks procent for alle bilejere som følge af pristalsregulering, ”siger forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Advarsel: Vær opmærksom på nye trafikskilte

”Derudover stiger den halvårlige ejerafgift igen til juli med omkring 250 kr., men kun for biler der er solgt efter den seneste afgiftsomlægning sidste år. Populært sagt flyttes lidt af afgiften altså fra købet af bilen til det at eje den.”Øverst på formularen
Nederst på formularen

Det fremhæves samtidig, at hvis du er på udkig efter en ny bil, bør du være særligt opmærksom på bilens brændstoføkonomi.

”Prisen på brændstof ventes at stige en smule det kommende år, men også fordi bilens normtal, altså hvor langt den kører på literen, i langt højere grad vil afspejle sig i den halvårlige ejerafgift. Køber man en ny bil til omkring 200.000 kr., bliver det samlet set dog ikke dyrere at være bilejer i det nye år,” siger Allan Skytte Christensen.

Du kan derfor ifølge FDM’s bilbudget glæde dig over, at de tidligere års tendens fortsætter, og at det igen i 2018 bliver billigere at være bilejer.

Overvejer du at købe ny bil?

FDM  
Tags: 
Nøgleord: