Grækenland vil reddes - uden betingelser

Grækenland vil reddes - uden betingelser

image title: 
Foto: Dan Gutu/123rf.com
Grækerne er i øjeblikket en presset nation.  Der er oparbejdet en kæmpe gæld fra sidst, landet lånte penge i 2010, og den gæld truer igen landets overlevelse.
 
Om få måneder kan den græske økonomi, ifølge cheføkonom i Nordea, Helge Pedersen, være så dårlig, at bankerne ikke har flere penge og staten ikke kan betale offentlige ydelser eller løn til offentligt ansatte.
 
Og Grækenland prøver at forhandle den bedst mulige aftale med EU, selvom en gæld på 1.800 milliarder kroner, ikke efterlader meget at forhandle med. Eksempelvis prøvede grækerne at fjerne et krav på 4,5 procents overskud, ved at omformulere kravet i et brev eurolandene til et ”passende” overskud. Denne manøvre lykkedes dog ikke.
 
Helge Pedersen mener dog at grækerne vil lykkes med at få bedre vilkår:
De er godt klar over, at det ikke er realistisk, at de kan få eftergivet gæld, og derfor forsøger de i stedet at få nogle mere lempelige krav til afviklingen. Og det tror jeg nok, at de skal lykkes med”, udtaler han til Politiken.
 
Hvorvidt det lykkes at redde grækernes økonomi eller ej, bliver senest besvaret den 28. februar, hvor EUs græske hjælpeprogram udløber.
 
Skal EU blive ved at give penge til Grækenland?
 
Politiken
Politiken

 
Tags: 
Nøgleord: