Grand Prix-twist: Jury ændres markant

Grand Prix-twist: Jury ændres markant

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Der har de seneste år lydt stor kritik af udformningen af Dansk Melodi Grand Prix, fordi juryen havde for meget magt og desuden konsekvent havde andre favoritter end seerne. Det forsøger man nu at gøre op med ved at ændre på juryens sammensætning.

Når showet på lørdag løber af stablen i Jyske Bank Boxen, kommer juryen til at bestå af fem helt almindelige danskere, som alle er glødende melodi grand prix-fans. Fanjuryen kommer til at sidde på 50 procent af stemmerne i både den indledende og afgørende runde, mens seerne står for den anden halvdel af stemmerne.

LÆS OGSÅ: DR-formand kan være skyld i Eurovision-millionskandale

Det bekræfter DR’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme:

”De her fem er valgt, fordi de simpelthen er eksperter i Eurovision Song Contest og ikke blot Dansk Melodi Grand Prix. De har interesseret sig for Eurovision i mange, mange år og dyrker det, som om det snarere er en livsstil frem for bare en hobby. De ved utroligt meget om Eurovision, og gennem årene har de analyseret i detaljer, hvad der virker og ikke virker,” siger Jan Lagermand Lundme.

Han tilføjer desuden, at den nye jury er en del af en klar strategi om igen at blande sig i favoritfeltet i det internationale melodi grand prix:

”At disse fem kompetente mennesker sammen med danskerne skal vælge en vinder, giver os det bedste grundlag for igen at komme i finalen i Eurovision.”

Hvad synes du om det nye format?

DR
Tags: 
Nøgleord: