Gratis buskort til alle asylansøgere

Gratis buskort til alle asylansøgere

image title: 
Foto: Cathy Yeulet/123rf
Sverige har ry for at være et tolerant folkefærd, hvor alle skal føle sig velkomne. Således gør de sig endnu engang bemærket med et nyt initiativ, der skal sikre asylansøgeres integration i samfundet.

I Kalmar amt i det sydøstlige Sverige har man nemlig valgt at give alle asylansøgere et gratis buskort, der gælder i hele amtet. Det skal være med til at reducere isolationen af dem, der bor langt fra de større fællesskaber, skriver Sveriges Television.

LÆS OGSÅ: Løftebrud: DF har skåret i ældreplejen

Projektet, der foreløbigt skal køre i et år, er et samarbejde mellem de svenske migrationsmyndigheder, det lokale byråd og det lokale trafikselskab. Om projektet siger enhedschef hos migrationsmyndigheden, Lars Borgemo:

”Der er to ting i det her: Det er en kæmpe integrationsindsats, vi gør. Vi håber, at folks mobilitet vil stige, og at asylansøgerne får skabt flere kontakter i samfundet. Den anden del er, at folk skal føle sig bedre tilpas. Eksempelvis ved at undgå isolation”.

Projektet har dog modtaget en del vrede kommentarer fra svenskere, der er vrede over, at ordningen finansieres ved, at transportselskabet sælger buskortene til myndighederne for skattekroner til en tilbudspris.

”Hvad så med de pensionerede og syge? Det er ok, hvis de er isolerede? Skam jer!” er der blandt andet en vred læser, der har spurgt i svenske metro.

Hvad mener du om initiativet? Bør noget lignende forsøges i Danmark?

Metroexpress
Tags: 
Se debatter