Gratis Storebæltsbro vil gøre Danmark MEGET rigere!

Gratis Storebæltsbro vil gøre Danmark MEGET rigere!

Sponsoreret indhold

I en analyse fra Grontmij, bestilt af Fyens Erhverv, fremgår det, at den danske økonomi vil blive 30 milliarder kroner rigere, såfremt man dropper betalingen på Storebæltsbroen.

Pengene vil ifølge analysen komme som følge af flere pendlere, større samhandel og generel øget mobilitet. En øjeblikkelig reducering af broafgiften med 25 procent, samt en total fjernelse af afgiften i 2030, hvor gælden er afbetalt, vil resultere i en merværdi på godt 17 milliarder kroner.

Brian Gardner Mogensen, analysechef for Grontmij, fortæller til Fyens.dk:

”Der vil komme mellem 6 og 7,7 millioner flere årlige trafikanter på broen, og deres gevinst i form af mindre eller ingen broafgift opvejer de manglende indtægter til staten.”

LÆS OGSÅ: Ekspert: Banker misbruger Betalingsservice

Analysen, der omhandler perioden 2015 til 2049, tager udgangspunkt i transportminister Magnus Heunickes (S) rapport fra efteråret, der viste, at Storebæltsbroen har givet en værdi på 379 milliarder kroner til samfundsøkonomien. Rapporten viser, at værdien altså ville blive endnu større, hvis taksterne reduceres eller helt droppes.

Magnus Heunicke ser dog kritisk på rapporten:

”Forslaget vil vælte regningen over på alle danskere frem for på brugerne af Storebæltsforbindelsen, og jeg vil ikke være med til at hæve skatterne eller sænke det offentlige forbrug,” skriver han i en kommentar til Fyens.dk, og henviser til, at der stadig mangler at blive betalt 24 milliarder kroner på broen.

Hvordan mener du, at de 30 millioner ville kunne bruges bedre?

Fyens.dk