Gravid med sønnens barn

Gravid med sønnens barn

image title: 
Foto: Privatfoto af Kyle Casson og hans søn, Miles
Kyle Casson er 27 år, homoseksuel og fra England. Har har altid ønsket sig et barn, men han havde ikke heldet med sig, da han besøgte diverse fertilitetsklinikker rundt om i England.
 
Han er nu den første, enlige mand i England, der efter kunstig befrugtning er blevet far.
 
Det skete ved, at Kyles sæd befrugtede et donoræg, som blev sat ind i hans mor Anne-Maries livmoder.
 
LÆS OGSÅ: Et barn kan godt have mere end to biologiske forældre

“Da han først kom til mig og hans far, tænkte jeg: 'Det kan jeg sagtens.' Nogle folk siger 'adr,' når de finder ud af det, men de forstår det ikke,” siger Anne-Marie.
 
Det var først efter adskille afslag på diverse klinikker, at Kyle endelig tog imod sin mors tilbud om at bære sit barnebarn.
 
“Han (Kyles søn, red.) er ikke biologisk knyttet til mig, ud over at han er mit barnebarn. Jeg elsker selv at være en forældre, og Kyle skal have lov til at opleve det samme, derfor gjorde jeg det for ham,” fortæller hun.
 
LÆS OGSÅ: 64 danskere har skiftet køn på et halvt år
 
Kyle anerkender, at det ikke er alle der vil være enige i hans beslutning om at blive enlig far på en meget speciel måde:
“Jeg forstår godt, at det ikke er alle, der er enige i min beslutning, men de er velkomne til at have deres egen mening. Jeg har fået en søn, og jeg er meget lykkelig,” siger han.

LÆS OGSÅ: Fik børnepenge for tvilling der ikke fandtes
 
“Ligegyldigt hvilken seksualitet eller kan man har, så længe du kan forsørge barne, kan jeg ikke se noget problem med det. Jeg har selv betalt for behandlingen, så der er ikke brugt skattekroner på det. Jeg ejer mit eget hjem og jeg vender snart tilbage til at arbejde igen”
 
Han tilføjer desuden, at han aldrig vil lyve overfor sin søn: “Jeg har aldrig tænkt mig at lyve for ham. Vi fortæller ham det, når han er gammel nok til at forstå det. Man bliver nød til at være sandfærdig.”
 
Nu er Kyles søn, Miles, otte måneder gammel, og Kyle har for nylig fået afgjort ved Højesteret, at han kan blive barnets juridiske far.
 
Hvad mener du om Kyles beslutning om, at få et barn på en så speciel måde?
 
Ville du støtte din egen søn, hvis han valgte den samme vej?

 
MX

Tags: