Grim sommerkrop: Er du også utilfreds?

Grim sommerkrop: Er du også utilfreds?

image title: 
Foto: Pixabay
Tempraturen udenfor stiger og sommeren nærmer sig for alvor. Mmange danskere vælger dog stadig at beholde lange bukser og trøjer på, fordi de ikke kan lide at vise deres krop frem, som den er.
 
YouGov har foretaget en undersøgelse for metroxpress, som viser, at mere end hver fjerde dansker er utilfreds med sin krops udseende, og halvdelen tager meget mere tøj på, end hvad der rent faktisk er behageligt.
 
Karen Klitgaard Povlsen er lektor i medievidenskavb og har forsket i kropsidealer. Hun forklarer, hvorfor så mange danskere ser negativt på egen krop:
 
“Utilfredsheden hænger sammen med, at vi lever i en kultur, hvor vi har overskud til ikke at affinde os med, at biologien er skæbnen. Mange af os kan gøre noget ved udseendet, og det gør vi så,” siger hun til metroxpress.
 
LÆS OGSÅ: Tatovørformand: Ingen regulering i Danmark
 
Pædagogmedhjælper Kassandra Thylstrup er 23 år og har været meget utilfreds med sin krop. Utilfredsheden blev især forstærket af grimme og negative kommentarer om hendes udseende. Nu forsøger hun at gøre op med det.
 
“Tidligere kunne jeg godt finde på at have jeans på om sommeren, men det gider jeg ikke mere, for det kan jeg ikke holde ud. Jeg er blevet mere afslappet med det og går gladelig med mavebluse,” siger hun.
 
Ifølge Karen Klitgaard Povlsen er kampen med egen krop ikke ny.
 
“Så langt tilbage, man har kunnet følge, har der været et ideal om en slank og ungdommelig krop”.
 
Kassandra Thylstrup kæmper dagligt med idealiseringen af menneskekroppen.
“Jeg er træt af kropshysteri, og jeg gider ikke dunke mig selv i hovedet, hvis jeg har lyst til et stykke kage,” siger hun.
 
Hvad mener du om, at mange danskere går rundt og lider i varmen, fordi de ikke vil vise deres krop? Bør danskerne skamme sig over deres kroppe om sommeren?
 
Metroxpress

Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter