Grimme politikere: Ny leg skal ændre skønhedsideal

Grimme politikere: Ny leg skal ændre skønhedsideal

image title: 
Foto: Instagram
En ny leg med hashtagget #dobbelthageselfie cirkulerer lige nu på sociale medier, og har til formål at vise, at vores kroppe er smukke som de er. Legen går ud på, at man skal tage et billede af sin dobbelthage og derefter ‘tagge’ en af sine venner, som så også skal tage et billede - og sådan fortsætter det.
 
Hashtagget blev skabt efter en model på forsiden af modemagasinet Cover skabte et ramaskrig rundt omkring på internettet, fordi mange mente, at hun var alt for tynd.
 
LÆS OGSÅ: Cover-model er slank, men sund
 
Modellen satte dermed en heftig debat igang om kvinders skønhedsideal. Folketingsmedlem for Radikale Venstre, Ida Auken, vil gøre op med forestillingen om, at kvinder skal se perfekte ud.
 
“Jeg synes ikke længere, at det var en 16-årig pige, vi skulle vise billeder af, når vi diskuterede kvinders fremstilling. Så blev det til #dobbelthageselfien, der nok er det grimmeste billede, jeg nogensinde har set af mig selv,” siger Ida Auken til MetroXpress.
 
Hendes ‘grimme’ selfie har fået mere end 200 likes på Instagram, og selfien skal bidrage til at rykke kropsidealerne på en sjov måde.
 
LÆS OGSÅ: Partier kritiserer ministermanøvre
 
“Det er en leg, men budskabet er at vise de knap så perfekte sider af sig selv og vise, at kroppen er sjov, selvom den ikke lever op til alle idealer,” forklarer Auken.
 
Hun har sendt stafetten videre til blandt andet Astrid Krag og Helle Joof. Astrid Krag, folketingsmedlem fra Socialdemokratiet, har svaret følgende på Instagram: ”Jeg ser din #dobbelthageselfie @idaauken - og forhøjer med dobbelthage OG fedtet hår.”
 
Hvad mener du om den nye ‘grimme’-selfie trend? Kunne du finde på at deltage i den?

 
MX