Grotesk: Al-Qaeda udgiver guide til togterror

Grotesk: Al-Qaeda udgiver guide til togterror

image title: 
Foto: alicephoto/123rf.com
En bølge af terrorangreb med varevogne eller lastbiler som våben har ramt forskellige europæiske storbyer det seneste års tid, og det gik i sidste uge ud over Barcelona.

Det lader dog ikke til at være det eneste transportmiddel, som terrororganisationer har udset sig til at sprede død og ødelæggelse.

I den seneste udgave af al-Qaedas magasin, Inspire, har terrororganisationen således nøje beskrevet, hvordan man kan afspore et tog, og det har fået alarmklokkerne til at ringe hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Banedanmark.

Det skriver BT ifølge TV 2.

”Vi holder øje med, hvad der kan være af trusler. Vi så det i fredags og tog kontakt til Politiets Efterretningstjeneste, som vi løbende er i dialog med om sikkerheden,” oplyser Banedanmark til BT.

LÆS OGSÅ: Det ved vi om terrorangrebene i Spanien

Ifølge journalist og underviser Deniz Serinci, der er forfatter til flere bøger om islamisme, gør de danske myndigheder da også klogt i at være opmærksomme på opfordringen.

”Al-Qaedas magasin har også tidligere opfordret til at køre folk ned – altså den her lastbilsterror, som vi nu ser. Så der er jo nogle, der føler sig inspireret af det,” siger Deniz Serinci til BT.

Som dansker bør man dog ikke frygte en planlagt togafsporing i lige så høj grad som englænderne, amerikanerne og franskmændene. I magasinet er de tre lande nemlig angivet som oplagte mål at udføre angrebet i.

Frygter du for et terrorangreb i Danmark?

TV 2  
Tags: