Groteskt: Fritzls hjem skal huse flygtninge

Groteskt: Fritzls hjem skal huse flygtninge

Sponsoreret indhold

Omkring 50 asylansøgere kan måske se frem til at flytte ind i Josef Fritzls skrækhus indenfor den nærmeste fremtid. Det skriver flere udenlandske medier heriblandt Daily Mirror.

Forslaget har allerede mødt hård kritik, og ifølge det østrigske medie, Kronen Zeitung, [A1] forventes det, at det østrigske indenrigsministerium vil blokere for forslaget.

Josef Fritzl er kendt for, at han i 1984 lokkede sin 18-årige datter ned i husets kælder, hvor han bedøvede hende og lænkede hende fast. I 24 år holdt han datteren fanget i kælderen, hvor han udsatte hende for incest, og gjorde hende mor til otte børn, hvoraf den ene døde.

LÆS OGSÅ: Bank stjal død mands penge

Historien gik verden rundt, da det blev opdaget for syv år siden, og efter Josef Fritzl blev fængslet, har huset stået ubeboet. De nye planer har indtil videre skabt heftig debat, men ifølge byens borgmester bliver planerne en realitet:

”Det her er ikke noget, som vi kan forhindre. Likvidatoren kan gøre, hvad han vil med huset. Vi får også en container her, hvilket vil betyde, at vi kan tage vores kvote og tilbyde 150 senge til asylansøgere,” udtaler han ifølge Daily Mirror.

Huset har været til salg siden 2009, hvor Fritzl blev dømt til et liv i fængsel. Siden er kælderen blevet fyldt med beton for at undgå, at det skulle udvikle sig til at blive en ’syg turistattraktion’.

Det er påtænkt, at asylansøgere skal flytte ind i huset over de kommende uger, efter 20.000 er kommet ind over grænsen til Østrig alene i weekenden. Men om det ender med at ske, er stadig tvivlsomt.

Hvad taler for at bruge Josef Fritzls hjem til at huse flygtninge?

Ekstra Bladet