Guide: Bliv klar til efterårets regn med de rette gummistøvler

Guide: Bliv klar til efterårets regn med de rette gummistøvler

I Danmark regner det gennemsnitligt 179 dage om året, og derfor er et par gummistøvler en god og praktisk investering.
Forbinder du ikke ligefrem gummistøvler med et trendy look, kan du godt tro om igen. Lige siden den skandaleramte model Kate Moss i 2005 bar et par Hunter gummistøvler på Glastonbury festivalen, har gummistøvlen nemlig været anerkendt i moderegi.
I kølvandet af gummistøvlens stigende popularitet er der kommet en lang række modeller og designs, der hver især tjener forskellige formål og behov. Du kan få et godt overblik over det varierede udvalg i denne samling af gummistøvler. Her finder du over 1.000 par, fordelt på længde, størrelse og farver.
Er du imidlertid usikker på, hvilken model du skal vælge til at holde din fødder varme og tørre? Så læs med her, og find ud af, hvilken gummistøvle, der skal holde dine fødder tørre til efteråret.
 

Til den moderigtige type

Korte gummistøvler er et oplagt valg til den moderigtige type, der ikke er vant til at gå i gummistøvler. Mange af de korte modeller ligner nemlig til forveksling en almindelig ankelstøvle, men holder til gengæld dine fødder tørre. Vælg en anderledes finish som et lak look eller en model fra populære Ilse Jacobsen – så holder du regnen væk på stilfuld vis.
 

Til den praktiske type

Til de mere praktiske typer, der ikke har noget imod at trække i et par røjsere, er lange gummistøvler at foretrække, da de beskytter et større stykke af benet imod regn.
Her er klassiske brands som Tretorn og Viking begge garanter for høj kvalitet og komfort. De lange modeller kan bruges uanset, om man skal ud og fiske, hoppe i vandpytter med børnene eller danse på en mudret musikfestival.
Der findes også et skønt brand som hedder Skvulp, som laver en lav støvle, der er meget praktisk, ved at den har en lav kant, og derfor er hurtig at hoppe i. Den forhandles hos netbutikken lykkebylykke.dk.
 

Til den kuldskære type

Almindelige gummistøvler afskærmer for regn, men ikke nødvendigvis kulde. Til de mere kuldskære typer vil en model med for derfor være et oplagt valg. Med en sådan variant får man ikke kun en gummistøvle, men også et praktisk alternativ til vinterstøvlen. Forede gummistøvler er både at finde blandt korte og lange modeller, men særligt den lange model er fordelagtig i kulden.
 
Uanset hvilken slags gummistøvler, du vælger, er det alfa og omega at få fat i den rette størrelse. Nogle gange kan det blive en smule fugtigt i en gummistøvle, og foden vil derfor hæve lidt. Af den grund må de endelig ikke være for små. Hvis du er usikker på din skostørrelse, kan du tjekke denne størrelsesguide til sko.
 

Sådan plejer du dine gummistøvler

Regnen i Danmark er ikke forbeholdt efteråret, så vil du også have gavn af dine gummistøvler resten af året og sæson efter sæson, bør du imprægnere dem, inden du tager dem i brug – særligt hvis du vælger et par i naturgummi.
Derudover bør du altid gøre støvlerne rene efter brug og give dem en omgang olie en gang imellem, så gummimaterialet ikke tørrer ud og slår revner. Ligger du ikke inde med olieprodukter til sko, kan 
Tags: