Guide: Dette skal du være opmærksom på, hvis du tager et lån

Guide: Dette skal du være opmærksom på, hvis du tager et lån

Det kan være meget fristende at tage et lån. Denne fristelse er kun stigende, da du idag kan låne penge på alle muligheder måder, eksempelvis kan du tage et SMS lån. Men hvornår er det en god idé at låne penge? Dette kan være meget svært at give et klart svar på, da det afhænger utroligt meget af din specifikke situation. Dog er der visse ting, som du i de fleste tilfælde skal have med i baghovedet, når du tager et lån. Læs med i denne guide, hvor du kan blive meget klogere på, hvad du skal have i baghovedet, når du vil låne penge.

Er det nødvendigt?

Først og fremmest er det vigtigt, at du nøje vurderer, om det i virkeligheden er nødvendigt, at du låner penge. Dette kan dog være svært lige sådan at vurdere. En god ide er, at du fra start gør klart, hvad du rent faktisk vil låne penge, og hvor nødvendigt disse køb vil være for dig. Her er det gode råd ganske banalt, at jo mere nødvendigt det er, jo bedre en ide kan det være, at du låner penge.

Hvor meget skal jeg låne?

Spørgsmålet om, hvor mange penge du skal låne afhænger af flere faktorer. Først og fremmest hænger det meget sammen med ovenstående afsnit, da det er klart, at hvis du skal låne penge til noget som er dyrt, men strengt nødvendigt, så skal du selvfølgelig gøre det, hvis det er muligt.

Ydermere er det vigtigt, at du undersøger din personlige økonomiske situation, både med fokus på den nuværende situation, men det er også vigtigt at du tænker langsigtet. Den nuværende situation hænger meget sammen med nødvendigheden. Altså om et eventuelt lån er nødvendigt i forhold til, hvordan dit nuværende økonomiske råderum ser ud. Har du eksempelvis en fornuftig økonomi, og har du næsten råd til det, du ønsker, så kan det være, at det er klogest, hvis du fuldfører opsparingen uden et lån.

Din fremtidige økonomiske situation afspejler, hvordan dine muligheder ser ud i forhold til at betale af på dit lån. Har du gode muligheder for at betale tilbage, kan det muligvis være fint, hvis du låner en god sjat penge. Har du omvendt knap så gode fremtidsudsigter, kan det formentligt være knap så klogt at låne mange- eller nogen penge. Er du eksempelvis under uddannelse og mangler akut nogle penge, så kan det i de fleste tilfælde være en ganske fin ide, hvis du låner pengene. Dette skyldes simpelthen, at dine udsigter for at få et job og en fornuftig indkomst er ganske gode, når du er færdiguddannet. Har du derimod ikke noget arbejde, eller er du ikke under uddannelse, kan det i langt de fleste tilfælde vise sig, at det er knap så klogt, hvis du låner penge, i hvert fald for mange. En god ide kan være, at du tager ned i din bank og snakker med din bankrådgiver omkring netop dette, da han eller hun ofte kan give en god og saglig vurdering af din økonomi.


 
Tags: