Guide: Få mere overskud i hverdagen

Guide: Få mere overskud i hverdagen

image title: 
Foto: dolgachov/123rf.com
Planlæg
Det kan måske lyde kedeligt at skemalægge sin tid, men ikke desto mindre viser det sig, at folk, der ikke skemalægger deres tid ofte glemmer aftaler, udskyder opgaver, lever eller arbejder i rod og har svært ved at færdiggøre opgaver. Derfor er det en fordel at lægge et skema, som dikterer datoer og tider, så du har et overblik over, hvordan din uge kommer til at se ud. Sørg for at inkludere alt inklusiv din fritid i skemaet, så kan du altid justere på det i løbet ad ugen.

Skriv ned
Inden du gør i seng, så forsøg at skrive ned, hvad du har været taknemmelig for i løbet ad dagen. Det behøver ikke at være noget stort, men det øver dig i at tænke positivt og at fokusere på de små gode ting i hverdagen. Samtidig kan du gå i seng med gode tanker, frem for at dit hovede er fyldt med bekymringer.

Stå tidligere op
Er det blevet normalt, at du løber rundt om morgenen for at nå alt det, du skal, inden du skal på arbejde? Så er det en god idé at stå en halv time tidligere op om morgenen. Det kan måske lyde som en frygtelig ide, men det vil give dig tid til at slappe af, så du kan få et overblik over resten af dagen.

Mød tidligere ind
Det kan måske lyde umuligt for dig at få tid til at møde tidligere ind på job, end du allerede gør. Men hvis du i forvejen står en halv time tidligere op, har du også tid til at møde før ind på job. For i stedet for at haste afsted og håbe på, man når det i tide, behøver du ikke at stresse afsted, hvis du tager hjemmefra 15 minutter tidligere. Herved starter du din arbejdsdag og lægger et roligt tempo for resten af dagen.

LÆS OGSÅ: Nu er din morgenkaffe i fare!

Se dig selv udefra
Er der punkter eller vaner ved dig selv, som du ønsker at gøre noget ved? Så start med at sætte dig et mål og forestil dig, at du er en anden, der observerer dig udefra. Forestil dig at denne person er en, der bekymrer sig om dig og ønsker, at du er glad, men som samtidig er villig til at være 100 procent ærlig. Hvad ville personen mene virkede for dig, og hvad virker ikke? Ved denne øvelse i at observere dig selv som en tredjepart, indser du ofte problemer, du har forsøgt at undgå, eller ting, som du har set igennem, selvom du ikke burde.

Ja betyder også nej
De fleste af os ville nok ønske, at der var mere tid, men realiteten er, at vi kun har en begrænset mængde af tid og energi. Så når vi siger ja til én ting, siger vi samtidig nej til noget andet. Så inden du siger ja til en stor opgave på jobbet, så overvej, hvad du så siger nej til. Er det familietid, søvn, eller bare tid til at slappe af? Fordelene vil måske være et ’ja’ værd, men forstå hvad det koster på en anden konto.

Hvad gør du for at få hverdagen til at hænge sammen?
 
 
Tags: 
Nøgleord: