Guide: Sådan får du godkendt din låneansøgning

Guide: Sådan får du godkendt din låneansøgning

Sponsoreret indhold

Går du ned i din bank for at ansøge om et lån, vil du blive bedt om at fremlægge en lang række dokumenter, så bankerne kan male et komplet billede af din økonomiske situation.

De kigger blandt andet på, hvordan du balancerer henholdsvis din indkomst og gæld. Formålet med denne grundige gennemgang af din privatøkonomi er i virkeligheden ganske forståelig: Din bank forsøger blot at sikre sig, at du er i stand til at tilbagebetale et lån, før de godkender din låneansøgning.
 
Men selvom hele processen giver meget god mening, gør det det ikke mindre besværligt og tidskrævende. Og hvad så hvis du i sidste ende ikke bliver godkendt? Ja, så kan det hurtigt føles som om, du har spildt din tid med unødvendigt papirarbejde og lange svartider.
 
For at gøre det lidt nemmere for dig, får du her en guide til, hvad du selv kan gøre for at sikre dig, at din låneansøgning bliver godkendt.

1. Lånebeløb
Hvis du er usikker på, hvorvidt din bank vil låne dig penge eller ej, er det en god idé at skrue lidt ned for lånebeløbet. Hvor meget, du kan låne, hænger typisk sammen med, hvor meget du tjener gennem dit arbejde. Hvis du har en høj indkomst, kan du med stor sandsynlighed få lov til at låne flere penge end en person med lav indkomst.

2. Regelmæssig indkomst
Du kan øge dine chancer for at få din låneansøgning godkendt ved at overbevise banken om, at du har tilstrækkeligt med økonomisk råderum til at tilbagebetale lånet. Dette gør du ved at vedlægge kopier af tidligere lønsedler.
 
Din bank vil altid være mere villig til at låne dig penge, hvis de kan se, at du har et fast arbejde, der giver en fast, regelmæssig indkomst.

LÆS OGSÅ: Store byttedag: Dette kneb skal du kende
 
3. Kautionist
Hvis dine muligheder for at optage et lån er begrænsede – det kan være på grund af lav indkomst, ustabil arbejdssituation, alder, gæld eller andet –  kan det være en god idé at få én til at kautionere for dig. Det kan eksempelvis være en forælder, en rig onkel eller en rigtig god ven.  
 
En kautionist er en person, der garanterer overholdelsen af en anden persons låneaftale ved at overtage den økonomiske forpligtelse i tilfælde af mislighold. Det vil med andre ord sige, at hvis du pludselig befinder dig i en situation, hvor du alligevel ikke kan tilbagebetale dit lån, så vil kautionisten træde til, hvormed banken altid har en garanti for, at denne får sine penge igen.
 
Du skal være opmærksom på, at det kan være svært at finde en kautionist. Først og fremmest er der tale om en person, der frivilligt stiller sin egen formue til rådighed og påtager sig ansvaret for låneaftalen i tilfælde af manglende betaling. Derudover skal kautionisten have det fornødne økonomiske råderum til at kunne betale lånet i sin fulde størrelse, hvis låntageren ikke selv er i stand til dette.

Tip: Sådan slipper du uden om
Der findes en måde, hvorpå du kan slippe uden om det besværlige og tidskrævende papirarbejde, der i mange tilfælde er en uundgåelig del af det at ansøge om et lån på gammeldags manér gennem din bank – om ikke andet, hvis du vil være sikker på at få din låneansøgning godkendt.
 
De online låneudbydere er opstået som svar på de traditionelle bankers bureaukratisering af låneprocessen. De har gjort det muligt for danskerne at ansøge om lån online uden at skulle have sin økonomi sat under loop. Dette betyder desuden, at du ikke skal vente dage på at få svar og endnu længere tid på at få dit lån udbetalt – hos de fleste online låneudbydere får du svar på din låneansøgning med det samme, og du kan have pengene på din konto allerede samme dag.

Få eksempelvis et hurtigt overblik over dine muligheder som låntager på det online lånemarked på Fair-laan.dk – og lån penge uden besvær.

Har du prøvet at låne penge?

Sponsoreret