Guide: Sådan oplader du din smartphone bedst

Guide: Sådan oplader du din smartphone bedst

image title: 
Foto: Maksim Kostenko/123rf.com
Der findes næsten ikke noget mere irriterende end når batteriet på din telefon hurtigt løber tør for strøm.
Men faktisk kan en del af forklaringen være, at du lader din telefon op forkert.

Ifølge den canadiske specialist i moderne batterier, Cadex, kan opladningen gøre dit batteri teknologisk stresset og i sidste ende ødelægge opladningen.

Her er fire råd, der ifølge Cadex giver din telefon en meget bedre opladning: 

Hiv stikket ud
Hvis du lader din telefon op over natten, slider det på din telefon, hvis stikket ikke bliver tager ud, når telefonen er blevet opladet til 100 procent. Herefter vil laderen nemlig fortsætte med at lade periodisk, hvilket slider på de kemiske komponenter i batteriet.

Undgå de 100 procent
Hvis du vil gøre dit batteri en god tjeneste, skal du aldrig lade den helt op til 100 procent. De moderne Li-ion-batterier, som sidder i de fleste moderne telefoner, har nemlig ikke brug for at være fuldt opladte. Derimod slider det på dem, hvis de er fyldt med energi. Cadex anbefaler et niveau mellem 30 og 80 procent. Sørg derfor at lade telefonen op i løbet af dagen.
 
Oplad ofte
Sæt telefonen til opladning, hver gang du har adgang til en oplader, og gør det i kortere perioder i løbet af dagen. Det er både bedre for batteriet, og det performer også bedre ved denne metode.
Lad som minimum når batteriet når 30 procent.

Køl batteriet ned
Det skal ikke forstås som om, din telefon skal ligge i køleskabet i løbet af dagen, men det er dræbende for et batteris levetid, hvis det hele tiden er for varmt. Vær derfor opmærksom på, at holde din telefon væk fra sol og andre varmekilder.

Er din telefon god til at holde på strøm?

Ekstra Bladet
 
Tags: