Guide: Sådan planlægger du årets fest

Guide: Sådan planlægger du årets fest

Skal du planlægge en stor fest? Vil du gerne have, at den bliver noget ganske særligt? Så er du landet det rette sted. Her får du nemlig en række gode idéer til, hvordan du kan planlægge årets fest.

Gør noget særligt ud af maden

Der skal sandsynligvis serveres den ene eller anden form for mad til din fest. Denne kan du med fordel gøre noget særligt ud af, hvis du vil sikre dig, at dine gæster får den absolut bedste aften, som de vil tale om i lang tid frem.

Det behøver heldigvis ikke at koste dig alverden at give dine gæster en anderledes madoplevelse – ingen siger, at du behøver at hyre en Michelin-kok til formålet. Derimod kan du for eksempel overveje at leje en foodtruck på Sjælland, som kommer forbi til dit event og sørger for, at alle gæsterne bliver glade og mætte.

Ved at leje en foodtruck bliver madoplevelsen anderledes, sjov og finurlig. Dertil kommer, at I naturligvis også får virkelig lækker mad på denne måde, og dermed går det hele op i en højere enhed.

Prioriter musikken til festen

Ingen fest uden musik. Du kan naturligvis slippe afsted med blot at stille et godt anlæg eller en solid SOUNDBOKS op, når der skal spilles op til dans. Har du lyst til at gøre noget lidt særligt ud af musikdelen, er der imidlertid også rig mulighed for at gøre dét.

Skal musikken prioriteres, kan du for eksempel overveje at leje et partyband til festen. Der er rigtig mange dygtige bands landet over, som gerne kommer ud og spiller til diverse arrangementer. Det vil også sige, at uanset dine musikalske præferencer kan du finde et band, du vil elske at have til netop din fest.

Det behøver heldigvis ikke at koste en bondegård at få et partyband til at underholde til din fest. For eksempel er der mange studerende på Musikkonservatoriet, som har bands, de gerne tager ud og spiller med for et beskedent honorar for at få en masse sceneerfaring.

Husk at planlægge underholdning

Booker du et band til festen, er der naturligvis allerede en form for underholdning. Dog kan der aldrig være for meget spas og sjov til en fest, så partyband eller ej, kan du fortsat godt fyre op for endnu mere underholdning.

Du kan eksempelvis planlægge diverse quizzer og konkurrencer, som gæsterne skal dyste i. Lav for eksempel en Kahoot eller en klassisk tip en 13’er – mulighederne er mange. Uanset hvilken type konkurrence eller quiz du vælger, skal det helt sikkert nok blive underholdende.

Det gælder naturligvis, at din quiz eller konkurrence kan handle om vitterligt alt mellem himmel og jord. Hvad end du finder sjovt, anderledes eller spændende, kan du altså planlægge underholdning med dette omdrejningspunkt.

Særligt, hvis der er mange gæster, der ikke kender hinanden, til festen, er det oplagt med forskellige konkurrencer. Inddel gæsterne på tilfældige hold, så de bliver rystet sammen – med en quiz eller konkurrence at samles om skal de nok i en fart blive gode venner på kryds og tværs.
Tags: