Guide til en pillebrændeovn

Guide til en pillebrændeovn

Sponsoreret indhold skrevet i samarbejde med de sider, der linkes til.

Er det tid til at udskifte den gamle brændeovn, bør du overveje at købe en pillebrændeovn. Ikke alene bringer den hygge og varme ind i dit hjem, den er billig i drift, samt også væsentlig mere miljøvenlig. Herunder kommer der en lille guide til køb af en pillebrændeovn udarbejdet i samarbejde med Bolex.dk eksperter på området.
 

Valg af pillebrændeovn

Ekspertberegninger viser, at det er muligt at spare op til 70% af varmeregningen ved at investere i en CO2 neutral pillebrændeovn med automatisk optænding.

En pillebrændeovn benytter sig af små piller, der er lavet af forarbejdet træ, der før brug er blevet komprimeret. Sammenlignet med almindelige brændeovne, er de ikke bare lettere at fylde op med brænde, de afgiver varme i en længere periode, samtidig med træpillerne fylder langt mindre end almindeligt brænde. Yderlig er en pillebrændeovn CO2 neutral, da det er muligt at plante nye træer, efterhånden som de bliver fældet.
  

Test af pillebrændeovne

Der findes rigtig gode test af pilleovne på nettet og det er inden et køb af en pillebrændeovn en god ide at vide, hvad det er du skal kigge efter og hvad der gør, at en ovn er en god pilleovn eller knap så god. Samtidig er det godt at have en ide om, hvor meget den skal bruges til at opvarme dit hus. Jo højere ydelse ovnen skal have jo dyrere vil den typisk være. 
  • Størrelse af træpillemagasin: Det er en god ide at tjekke hvor stort træpillemagasinet er. En pilleovn er designet til selv at transportere træpillerne fra magasinet og ind i ovnen, så jo større magasin jo færre gange skal den fyldes op og ovnen kan brænde i timevis eller dagevis, modsat en traditionel brændeovn, der skal fyldes op jævnligt.
  • Ydelse: Ydelsen af pilleovnen betyder reelt, hvor stort et areal ovnen kan opvarme. Jo større ydelse jo større areal. Typisk vil prisen på pilleovnen afspejle ydeevnen.
  • Virkningsgrad: Virkningsgraden fortæller hvor meget varme og energi der er i et kg. træpiller. Det er derfor en god ide at kigge på hvor høj virkningsgraden er, når der skal vælges pillebrændeovn.


Hvad kan der spares ved at anskaffe sig et pillebrændeovn

Hvis du står og kigger på en almindelig ovn og en pillebrændeovn vil du opleve at en almindelig brændeovn er væsentlig billigere at anskaffe end en pilleovn. Men hvis man begynder at kigge på effektiviteten, så er forskellen hurtigt tjent ind. Samtidig er en pilleovn nemmere at betjene, der skal ikke fyldes brænde på flere gange dagligt og de skadelige partikler, der følger med en brændeovn, er langt mindre.

Sidst skal man ikke undervurdere at træpiller ikke kræver arbejde før de kan bruges. De skal hverken flækkes eller stables og kan bruges med det samme.
Et klassisk et familiehus på 130 kvm2 viste en test i 2015 at der var omkring 20.700 kr. at spare ved at skifte til et pillebrændeovn fra et oliefyr og 14.000 kr. hvis man tidligere havde haft et gasfyr.
 
 
Tags: