Guide: vælg den bedste madras til dig

Guide: vælg den bedste madras til dig

Sponsoreret indhold

Det er ingen hemmelighed, at ens nattesøvn er afgørende for, hvordan man har det. Har man sovet dårligt, påvirker det energiniveauet dagen efter, og sådan fortsætter det. Derfor bør ens søvn prioriteres højt, og det første sted at starte for at sikre en optimal søvn er en ordentlig madras.

Vælg den rette madras og sov bedre om natten 

Komfort, fasthed og størrelse. Disse tre ord bør være nøglebegreber når du – eller I – skal vælge madras. For er I et par, er det en god idé at tage hinanden i hånden, når I skal købe ny madras. For hvad der virker for dig, er måske ikke den optimale løsning for din partner. Jeres individuelle behov kan være varieret. Her et par råd, som du kan tage med, når I går på madras-jagt:

  • Komfort og fasthed: det er helt essentielt, at madrassen giver jer den optimale støtte og komfort. Sengen skal være rar at ligge i og samtidig sikre, at rygsøjlen befinder sig i en neutral position. Der findes ikke to kroppe, der er ens, og derfor er det også forskelligt, hvor blød eller hård man foretrækker, at ens madras skal være.
  • Størrelse: størrelsen er vigtigt at tænke med ind, når man køber madras. Både i forhold til det hjem og rum, som madrassen skal placeres i, men også i forhold til det behov I har som familie, uanset om der skal sove en, to, tre eller fire personer i sengen.
  • Materiale: madrasser findes i et væld af forskellige materialer, og alle kan have forskellige præferencer til, hvad der foretrækkes. 

Når den ene vil sove med hovedet hævet

Alle kan som nævnt have forskellige præferencer til, hvordan man sover bedst. Er I sådan et par, hvor den ene eksempelvis sover bedst med hovedgærdet hævet, så kan I overveje en elevationsseng med deling, så I begge kan sove optimalt om natten.