Gyngestativ til haven

Gyngestativ til haven

Det er snart sommer, og tid til en klassiker – der skaber glæde hos både store og små, nemlig et gyngestativ til haven.

Der er rigtig mange muligheder i den retning, i form af mange forskellige slags gyngestativer, det er bestemt også sådan at man sætter pris på at prøve at svinge sig helt op til himlen, eller for de modige – hele vejen rundt.

Ud over det, så er det igennem sådanne aktiviteter at ungerne lærer at omgås hinanden, det der med finere ord kaldes for sociale kompetencer.

Stort udvalg af gyngestativer

Som skrevet findes der mange forskellige gyngestativer, her er et udpluk af mulighederne:
  • Gyngestativ med klatremodul
  • Gyngestativ med rutsjebane
  • Gyngestativ med legetårn
Der er mange flere varianter, dermed er udvalget enormt stort, og mulighederne for at finde noget brugbart til netop din have er bestemt til stede.

Ud over formen, så kommer de i forskellige størrelser, og i forskellige prisklasser, så det er muligt at finde noget ungerne kan lide – og til en fornuftig pris.

De findes også i forskellige materialer, det mest gængse er nok træ, som alt andet lige er  den billigste udgave, men også i metaller og en kombination af træ og metal. I virkeligheden kan man ikke fremhæve et materiale over et andet, træ kan rådne og metal kan ruste – hemmeligheden ligger i vedligeholdelse, for alt kan forgå hvis det ikke bliver passet.

Hvilket gyngestativ skal jeg vælge?

Det kan konkluderes at udvalget er stort, og ligeledes materialevalget – der er ikke noget der er rigtigt eller forkert, det hele står og falder med  om det passer til ungernes alder, vægt og hvad de har lyst til at lege i.

Med til beslutningsprocessen er også at vurdere om man vil bruge mange eller få penge, hvor man dybest set også kan vælge at købe alle råvarerne selv og bygge det fra bunden.

I virkeligheden er det et spørgsmål om variation, fysiske rammer og økonomi, hvad skal det kunne og hvad må det koste.

Et godt råd vil være at holde øje med gyngestativer på tilbud, hold gerne øje med om et specifikt stativ kommer på tilbud på et tidspunkt.

De forskellige typer af  gyngestativer

Et gyngestativ i træ ser normalt godt ud i en have hvor der er en del bevoksning, og det derfor så passer ind i det omkringliggende farver, det kan virke lidt gammeldags med træ, de fleste kan huske det fra deres egen tid  i for eksempel børnehaven, så der er noget nostalgi i det.

De største problemer med træ er det organiske aspekt, det kan nemlig gå til som følge af mug, råd og svamp, men heldigvis bruges der normalt imprægneret træ der ikke lige går under, og man kan altid selv behandle træet med træbeskyttelse eller maling.

En anden type er naturligvis dem i metal, som måske ikke lige ser så pæne ud som træ, men til gengæld er de holdbare og solide, og kræver ikke helt så meget vedligeholdelse, som som dog også er en sandhed med modifikationer, fordi rust altid truer, de fleste stativer er heldigvis også lavet af materialer der holder i længden.

Sidst men ikke mindst er der muligheder for selv at bygge fra bunden, det kræver et vist håndelag for den slags
Tags: