Hacker afpressede Uffe Ellemann-Jensen

Hacker afpressede Uffe Ellemann-Jensen

image title: 
Foto: Kian Khoon Tan/123rf.com
Efter at have brugt måneder på at sortere og scanne tusindvis af gamle og private lysbilleder, kunne Uffe Ellemann-Jensen en dag pludselig ikke få adgang til de mange billeder på hans computer.

Han var nemlig blevet hacket, og gerningsmanden havde krypteret alle billederne og filerne på Uffe Ellemann-Jensens computer.

Hackeren forlangte efterfølgende, at Uffe Ellemann-Jensen betalte ham 4.000 kroner for at låse filerne op. Hvis ikke han betalte inden for en uge, ville beløbet blive fordoblet.

LÆS OGSÅ: TV 2 under kritik: ”Det er faktisk ikke for sjov” 

I et interview med B.T. fortæller den tidligere udenrigsminister dog, at han besluttede sig for, at han ikke ville finde sig i det:  

”Fandeme nej, tænkte jeg.”

Han valgte i stedet for at smide den gamle computer ud og at købe en ny. Det resulterede dog også i, at Uffe Ellemann-Jensen atter engang måtte scanne og sortere de tusinde billeder.

”Jeg begyndte helt forfra med et nyt mailprogram og installerede de sikkerhedssystemer, der skal til. Det tog rigtig lang tid, og jeg brugte formentlig flere penge på det, end hvis jeg havde betalt. Der fór en djævel i mig, og jeg ville ikke betale,” fortæller han til B.T. 

Havde du gjort det samme i Uffes tilfælde?

Se&Hør
 
Tags: