Hackere afslører danskernes intime billeder

Hackere afslører danskernes intime billeder

image title: 
Frank Peters/123rf.com
Ifølge Ekstra Bladet har flere end 1600 danskere fået stjålet deres journaler, efter én af Litauens største plastikklinkker Luxuskirugi er blevet hacket.

Avisen har været i kontakt med flere af de kvinder, som har benyttet sig af klinikken, og nu er blevet afpresset, da gerningsmændene har intime billeder af dem.

LÆS OGSÅ: 1000 blodprøver er gået tabt på grund af PostNord

Det litauenske politi har også bekræftet sagen, og opfordrer de danskere, som bliver afpresset af gerningsmændene, til at anmelde sagen til egen politikreds.

”Såfremt der er nogen, som bliver kontaktet eller truet, vil vi anbefale, at de anmelder det til politiet. Det kan man gøre i egen politikreds eller via politi.dk. Vi har instrueret politikredsene om, at der kan komme henvendelser om disse sager. Så samler vi det nationale overblik," siger Kim Aarenstrup, Centerchef NC3, der er politiets Nationale Cyber Crime Center.

Direktøren og ejeren af Luxuskirugi, Michael Dalsgaard, henviser mange danske patienter til hospitaler og klinikker i Litauen, og fortæller til Ekstra Bladet, at hackerne har afpresset i en hel måned nu.

Af de i alt 24.000 patienter, har gerningsmændene nu offentliggjort 118 journaler og billeder.

Hvad tænker du om sagen?

​Ekstra Bladet
Tags: