Hader du juleshopping? Sådan styrer du dine frustrationer

Hader du juleshopping? Sådan styrer du dine frustrationer

image title: 
Foto: macfromlondon/123rf.com
Måske kan det skyldes de lange køer, eller alle de mange andre mennesker som står i vejen for dig og dit mål. Det kan faktisk være svært at sætte en finger på, hvad der egentligt får dig til at blive så irriteret.

Men ikke desto mindre så er der mange mennesker, der forbinder juleshopping med noget stressende og kaotisk, som bare skal overstås.

Psykologen David Lewis forklarer til Telegraph.co.uk, at juletiden og de tilhørende indkøb, kan gøre os frustrerede, fordi det sætter gang i vores primale frygtcenter, når der er mange mennesker omkring os, som bevæger sig langsommere end dig.

LÆS OGSÅ: Weekendens hyggeligste julemarkeder i Danmark

David Lewis forklarer herudover, at det især er køerne og store menneske forsamlinger, der kan gøre os så frustreret, at vi nogle gang helt opgiver.

“Din hjerterytme stiger, alt imens du forsøger at skubbe dig selv igennem menneskemængden. Du begynder at svede, og du producerer måske mere af stresshormonet kortison. Det aktiverer en aggressiv opførsel, og det vil få dig til at forsøge at slippe væk. Folk er villige til at efterlade en fyldt vogn, fordi de pludselig ikke kan overskue at være i butikken et sekund længere,” siger David Lewis.

Der er dog hjælp at hente, mener psykologen, der forklarer, at man alternativt kan foretage sin juleshopping online, hvis man gerne vil undgå trængsel og alarm.

Hvordan har du det med juleshoppingen?

Aller Media
Tags: