Hagekors vækker frygt hos asylcenter

Hagekors vækker frygt hos asylcenter

image title: 
Foto: 123RF.com/Rafael Ben-Ari
En ung mand på 26 år mistænkes for at stå bag det voldsomme hærværk, begået natten til torsdag mod et Røde Kors asylcenter på Djursland. Han er nu blevet anholdt. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse torsdag aften.
 
“Østjyllands Politi har i dag klokken 17.55 foretaget anholdelse af en 26-årig mand fra lokalområdet, der sigtes for brandstiftelse og hærværk mod Lyngbygård Asylcenter på Djursland,” skriver vagtchef Jes Frederiksen i meddelelsen.
 
Han tilføjer, at politiet ikke har yderligere kommentarer til sagen.
 
LÆS OGSÅ: 19-årig myrder forældre og bror med kniv
 
På asylcentrets garageporte blev et nazisymbol spraymalet sammen med bogstaverne "DNSB", som muligvis står for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. Der stod desuden, at dette var "første advarsel".
 
Ligeledes blev der sat ild til en minibus på centret, som huser cirka 120 asylsøgere.
 
Minibussen var næsten helt udbrændt, da politiet nåede frem efter at have fået anmeldelsen klokken 02.18. Det er tredje gang, at samme asylcenter er udsat for hærværk inden for et halvt års tid.
 
Centret er et multietnisk asylcenter under Røde Kors' asylafdeling – primært for familier, hvor asylansøgere er indkvarteret, mens deres ansøgning om asyl i Danmark bliver behandlet, skriver Røde Kors.
 
Hvad tror du er årsagen til, at så mange herhjemme er kritiske – og i nogle tilfælde direkte hadske – overfor flygtninge?
 
MetroXpress
 
Tags: