Handicappede børn svigtes af kommunerne

Handicappede børn svigtes af kommunerne

image title: 
Kilde: Jaren Wicklund/123rf
Aarhus Kommune kræver, at forældre selv skal betale op mod 4.300 kroner om måneden for et institutionsophold til deres handicappede barn.

Kommunen bruger som argument for brugerbetalingen, at hvis ikke der er udsigt til, at det handicappede barn kan udvikle sig betydeligt under opholdet, så skal forældrene selv betale. Beslutningen er truffet med henvisning til en principafgørelse fra Ankestyrelsen i 2012.

Birgit Kirkebæk, ekspert i handicaphistorie og dr. pæd., frygter, at vi vender tilbage til tidligere tiders behandling af handicappede som værdiløse og uden udviklingsmuligheder, og uddyber til Arbejderen.dk:

”Den holdning, at nogle mennesker ikke har mulighed for udvikling, gjorde vi op med i 60’erne og 70’erne. Nu skrues de ting tilbage. Det er kynisk og brutalt, og der er ikke noget teoretisk belæg for at påstå, at de her børn ikke har udviklingspotentiale”.

Birgit Kirkebæk kritiserer det nuværende samfunds fokus på at være en konkurrencestat, hvor mennesker skal bevise sit værd, før de bliver regnet for noget, og ikke en velfærdsstat.

Hvilke muligheder mener du, at handicappede har i dagens samfund? Er det en rimelig behandling, eller bør der gøres mere for de handicappede?
 
Arbejderen
Tags: 
Nøgleord: