Har du delt dette populære opslag? Alt er stort set vrøvl

Har du delt dette populære opslag? Alt er stort set vrøvl

image title: 
Foto: gilc/123rf.com
I går, søndag, indrømmede ’Alarmtjeneste Danmark’, at der var tale om en joke.

”Vigtig info til alle danskere! Så ER den nået til Danmark!!! Den Sydamerikanske jagtedderkop Calote Kakerus, også kaldet "Fat mama" er nu blevet spottet i Danmark. Der meldes om tilfælde af bid flere steder i København, Vestsjælland, og Sydsjælland. Arten er særdeles aggressiv, hurtig til bens, og er kendt for at gemme sig i bomuld i nattetimerne. Føler den sig provokeret, kan den i visse tilfælde springe på mennesker, hvor den hurtigt søger mod kropsåbninger såsom mund/ører for at gemme sig,” sådan lyder opslaget, som Facebooksiden ’Alarmtjeneste Danmark’ står bag.

Opslaget er siden hen blevet delt mere end 4000 gange, og flere edderkoppehadere er skræmte.

LÆS OGSÅ: 9 situationer, der beskriver mandag perfekt

Edderkoppeforskeren Nikolaj Scharff, som er lektor og kurator ved Statens Naturhistoriske Museum, afslører at der intet hold er i opslaget.

”Stort set alt i det opslag er vrøvl,” fortæller han til TV 2.

Han fortæller desuden, at edderkoppen på billedet er en hjulspinder, som hverken er farlig, ligesom den heller ikke stammer fra
Sydamerika. Derimod findes den overalt i Danmark.

Ved et nærmere kig på Facebooksiden ’Alarmtjeneste Danmark’, kan man også se, at siden varedeklarerer sig med at være et forum for jokes og pranks. Det har dog ikke forhindret opslaget i at skræmme folk, der er bange for edderkopper.

Tænker du over, om det du deler på Facebook er ægte eller ej?

TV 2
Tags: