Har du den rigtige tv-pakke og udbyder?

Har du den rigtige tv-pakke og udbyder?

image title: 
Piotr Adamowicz/123rf.com

Andelsforeninger har ofte én tv-udbyder og én bestemt tv-pakke, men ifølge loven om det frie tv-valg er det muligt for størstedelen af disse beboere frit at vælge noget andet, hvis de ønsker det.  

650.000 husstande bor i foreninger, der tidligere har været bundet til en tv-udbyder og tv-pakke bestemt af flertallet. Dette blev dog ændret den 1. juli 2016.

Det frie tv-valg betyder, at hvis din andelsforening har valgt en mellem tv-pakke, har du mulighed for at skifte til en lille tv-pakke og billigere udbyder, og dermed spare penge.

Muligheden for at opsige, eller skifte tv-udbyder, afhænger dog af, hvilke aftaler din forening har lavet. Der kan derfor være en lang opsigelsesfrist, som betyder, at du hænger på regningen indtil perioden er ovre.

LÆS OGSÅ: Sådan får du bilen vinterklar 

Derudover eksisterer der også stadig huller i loven, der betyder, at nogle andelsejere fortsat vil være bundet i et helt år.

I 130.000 husstande er tv-anlæggene stadig teknisk koblet sammen i en lang sløjfe i ejendommen, hvilket betyder, at det ikke er muligt at koble individuelle brugere fra.

De tekniske anlæg skal først opdateres, hvilket kan betyde, at du også bliver forpligtet til at betale for denne investering. Prisen vil med stor sandsynlighed være nogle hundrede kroner årligt. 

Det forventes at være muligt, for alle husstande selv at vælge tv-udbyder og pakke til januar 2018.

Har du selv valgt din tv-udbyder og tv-pakke?

Ekstra Bladet


Tags: 
Nøgleord: