Har du en af disse adgangskoder? Så er du i fare

Har du en af disse adgangskoder? Så er du i fare

image title: 
Foto: garloon/123rf.com
Det er blevet vigtigere og vigtigere at være opmærksom på, hvordan man færder sig på nettet og en af de vigtigste dele er, at man får oprettet nogle stærke adgangskoder, så ens online konti ikke bliver hacket så nemt.
 
Nogle af de mest usikre adgangskoder er blandt andet 123456, password, velkommen, abc123, 654321, og hvis du har en af disse eller nogle der ligner, vil vi anbefale dig at følge rådene i artiklen med det samme.
 
Ifølge dr. Jeff Yan, der er medforfatter af bogen ’Research into passwords’, kan grunden til svage passwords betyde, at folk ikke forstår risikoen ved online sikkerhed.
 
Men du behøver ikke at blive forvirret over, hvordan disse adgangskoder skal laves, for det kræver ikke så meget af dig, som du måske lige troede. 
 
Hvis man skal skabe et stærk password, skal det være noget personligt, som ikke kan gættes ud fra at kigge på dine online profiler. Hvis man for eksempel lægger et billede op af sin hund, Max, på sin facebookprofil, så er det ikke smart at bruge passwordet Max123 eller noget lignende.
 
LÆS OGSÅ: Børn fik heroin af forældre for at falde i søvn
 
Men det er ikke nok bare at have et stærk password, fordi mange begår den fejl, at de bruger den samme adgangskode til alle deres konti. Det vil sige, at hvis der er nogle der finder ud af din adgangskode til én konto, så vil de have adgang til dem alle.
 
Men hvad skal du så gøre, hvis du alligevel bliver hacket? Det første du skal gøre, er at skifte din adgangskode, for alle dine konti, der indeholder samme adgangskode. Derefter skal du tjekke om de har misbrugt din konto til noget. Hvis de for eksempel har fået fat i dine kortoplysninger, så skal du tjekke, om de har købt noget med dit kort og få det spærret med det samme.
 
Men bliv nu ikke skræmt af, at befærde dig på nettet, hvis du bare er opmærksom og sikker, så burde der ikke være nogen fare på færde.

Er din adgangskode sikker nok?  
 
Metro 
Tags: