Har du lyskæder? Så meget vil det koste dig

Har du lyskæder? Så meget vil det koste dig

image title: 
2317900 Ontario Ltd. Spirer/123rf.com

December måned er indbegrebet af kulde, mørke og korte dage, men samtidig højtid for julepynt og lyskæder, der kan skabe den rette julestemning.

De færreste tænker nærmere over, at deres lyskæder faktisk kan have en direkte betydning på deres elforbrug. Energirådgiver hos energiselskabet NRGi, Benny Herbsgaard, fortæller til TV2:

”Bruger du en lyskæde, som er af ældre dato, kan det faktisk mærkes på elforbruget, hvorimod de nyere lyskæder nærmest ikke kan ses på elregningen”.


LÆS OGSÅ: Weekendens hyggeligste julemarkeder i Danmark

Ældre lange lyskæder med glødepærer kan bruge op til 180 watt, hvilket betyder en pris på 134 kroner, hvis kæden er tændt 12 timer i døgnet hele måneden og 268 kroner, hvis lyskæden er tændt hele døgnet i december måned.

Nyere LED-lyskæder med 200 lys, vil ofte have et forbrug på 12 watt, og dermed en pris på under 10 kroner. Det er også muligt at få lyskæder, hvor forbruget kun er 1,4 watt og prisen 1 krone, hvis kæden er tændt 12 timer i døgnet hele december måned.
Det kan derfor svare sig, at udskifte din gamle lyskæde, for du kan spare helt op til 266 kroner ved at vælge en nyere energirigtig lyskæde.

Hvis du vil investere i en ny lyskæde, kan du let finde informationer om, hvor mange watt lyskæden bruger på indpakningen.

Har du lyskæder til jul? 

TV2


Tags: