Har du også undret dig? Underligt ansigtstræk forklaret

Har du også undret dig? Underligt ansigtstræk forklaret

image title: 
Foto: Subbotina/123rf.com
Langt de fleste af os har en lille kløft imellem næsen og overlæben. Her får du svaret på, hvorfor de fleste af os har dette ansigtstræk.
 
Søndag aften delte amerikanske populærvidenskabelige medie, I Fucking Love Science, historien om kløften, og den har på kort tid fået meget opmærksomhed for mysteriet, der gemmer sig midt i ansigtet.
 
I fysiologiske termer hedder området ’philtrum’, og det bliver formet mens man stadig ligger i sin mors livmoder. Kløften er der, hvor tre dele af ansigtet mødes, når det bliver formet hos fostret og ansigtet vokser sammen.
 
LÆS OGSÅ: Få fængselsstraf for at pille næse
 
”Det er stedet, hvor det puslespil, som det menneskelige ansigt er, bliver lagt helt,” siger Dr. Michael Mosley i et videoklip fra BBC-programmet, Inside the Human Body, der har et par år på bagen.
 
”De tre største brikker af puslespillet mødes på din overlæbe, og det skaber den kløft, der hedder 'philtrum'. Udviklingen af ansigtet finder sted imellem den anden og den tredje måned i livmoderen og, hvis ansigtet ikke finder sine rette folder i denne tidsramme, enten af genetiske grunde eller ydre omstændigheder, så kommer det aldrig til at blive helt,” siger lægen i BBC-udsendelsen.
 
Har du også altid undret dig over denne kløft?

mx
Tags: 
Nøgleord: