Har du planer om at udvide dit hus?

Har du planer om at udvide dit hus?

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at udvide dit hus på den ene eller anden måde. Måske føler du bare, at dit hus er for trangt, hvorfor du behøver nye rum, hvor du kan opbevare alle dine ting. Det kan ligeledes være, at du og familien står over for en familieforøgelse, hvorfor I behøver lidt ekstra plads. Sommeren er over os, hvilket betyder, at du har muligheden for at gøre dine drømme om at udvide dit hus til virkelighed.

Skal du udvide med en ny førstesal?
Det kan være, at du mangler plads i dit hjem? Det kan ligeledes være, at du har brug for mere naturligt lys eller ønsker en bedre udsigt over dit nabolag? I alle henseender kan en førstesal være en god løsning for dig. Det kræver dog en masse planlægning, hvis du skal til at bygge en ny etage ovenpå dit nuværende hus. Du bygger nemlig ikke bare en ny førstesal uden videre. Det skal gerne give mening. Hvis du eksempelvis alligevel skal have udskiftet dit tag, har du en god og gyldig grund til at bygge en ny førstesal. Du kan ligeledes overveje en ny førstesal, hvis du ikke har en stor have, der kan rumme en ny tilbygning.

Hvis du skal bygge en ny førstesal, skal du endvidere overveje, hvordan det indvendige skal se ud. Du skal blandt andet afgøre, hvilken trappe du skal købe, samt hvilke vinduer og døre du skal have.

Det skal du huske, når du bygger en ny førstesal
Hvis du bygger en ny førstesal, skal du have en byggetilladelse. Dit byggeri skal godkendes af kommunen, hvilket kræver, at din nye førstesal lever op til nogle specifikke love og betingelser. For det første skal dit byggeri leve op til bygningsreglementet. I bygningsreglementet er der blandt andet bestemte regler for afstand til skel, samt hvor høj din bygning må være. Din nye førstesal skal endvidere overholde lokalplanen, som fastsættes af kommunen.

Overordnet har du selv ansvaret for at etablere kontakt til kommunen, således at du kan få godkendt dit nye byggeri. Det kan dog være en tidskrævende proces at få en byggetilladelse, da der er en del dokumentation og papirarbejde involveret. Grundet det store papirarbejde, kan det være en fordel, hvis du får en rådgiver med på sidelinjen, som kan hjælpe dig med at overskue det hele.

​Har du planer om at udvide dit hus?
Hvis du ikke ønsker at udvide dit hus med en ny førstesal, kan du vælge at udvide dit hus med en ny tilbygning. Først bør du overveje, hvor meget ekstra plads du har brug for. Tænk gerne langsigtet i denne situation. Hvis dine børn snart flytter hjemmefra, er det ikke sikkert, at der er behov for en kæmpe tilbygning.

Når du bygger til, bør du sørge for, at tilbygningen ligner det oprindelige hus. Der skal nemlig være en god harmoni mellem den nye tilbygning og dit hus. Det er endvidere vigtigt, at tilbygningen ikke tager for meget plads og lys fra din have. Din tilbygning skal snarere være med til at skabe nye og gode opholdspladser i haven.
Tags: