Har du prøvet dette råd for at komme hovedpine til livs?

Har du prøvet dette råd for at komme hovedpine til livs?

Døjer du meget med hovedpine? I så fald er du langt fra den eneste. Det er meget normalt at have hovedpine engang imellem uden at der er noget galt. Det kan eksempelvis komme på grund af træthed eller væskemangel. Har du hovedpine ofte eller måske endda dagligt, så bør du overveje, om der er et problem, der skal løses. En bideskinne kan i rigtig mange tilfælde reducere eller helt fjerne hovedpinen. Det vil vi komme nærmere ind på her.

Skærer du tænder?

Skærer du tænder? Det er ikke sikkert, at du gør det i dine vågne timer, men ved du egentlig, om du skærer tænder om natten? Dette kaldes også for bruksisme. Rigtig mange har den dårlige vane uden at være klar over det. Ofte bliver det afsløret af den tilbagevendende og insisterende hovedpine. Andre gange kan tandlægen ligefrem se det, da det slider på tænderne, når man skærer tænder.

En bideskinne er måske løsningen for dig

Når du skærer tænder, så spænder du med en ekstrem intensitet i kæbemusklerne. Ligger du sådan hele natten, så er kæbemusklerne godt ømme og det kan sætte sig som en strammende hovedpine. Ofte bliver man også øm i nakken og i skuldrene – og nogle gange endda helt ned i ryggen. Føler du dig øm i de områder, og der ikke er noget galt med din pude, så er det altså værd at overveje at prøve en bideskinne. Man skal ikke vågne op med ondt i hovedet hver morgen.

En bideskinne er lavet af en slags gummi. Du kan vælge at købe en gennem tandlægen, men dette er, som du nok an regne ud, en meget dyr affære, ligesom alt andet, der har med tandlæger at gøre. En anden mulighed er at købe den på nettet. Her kan du spare rigtig mange penge. Du kan se en oversigt over bideskinner her: bideskinne-priser.dk.

Der findes forskellige typer af bideskinner. Den billigste udgave er en færdigproduceret en af slagsen. Du kan dog også få en type, der former sig efter dit tandaftryk og som derfor sidder lidt bedre. Begge typer virker ved, at de forhindrer munden i at lukke helt sammen. Derved aflaster de en del af trykket, som man ikke kan lave på samme måde, når munden ikke lukkes helt.

Giv ham en gave som trøst på grund af hovedpinen

Er det din kæreste, der døjer med hovedpine, så kan du give ham lidt forkælelse indtil han har fået fat i en bideskinne og kan slippe af med hovedpinen. Find inspiration til en gave til ham online. En gave letter ikke hovedpinen, men den varmer i hjertet, når man ikke er helt på toppen.
Tags: