Havde hovedpine i ni måneder – det fandt lægen

Havde hovedpine i ni måneder – det fandt lægen

image title: 
Lægerne fandt bændelormlarver i Yadira Rostros hjerne. Foto: Methodist Dallas Medical Center
Efter at have haft kraftig hovedpine gennem ni måneder, valgte en 31-årig texansk mor, Yadira Rostro, at opsøge lægehjælp.

Hun havde forinden forsøgt at få bugt med hovedpinen med smertestillende medicin, men smerten i hovedet blev kun værre.

”Nogle gange var mit syn forværret. Jeg kunne ikke se ordentligt,” siger Yadira Rostro til USA Today.

Årsagen til den voldsomme hovedpine viste sig at være bændelorm-larver i hendes hjerne.

LÆS OGSÅ: Død af overdosis: Nu redder han historie liv

Inde i kvindens hoved fandt lægerne larvesække fra otte bændelorm-æg. I takt med at larverne voksede, dannede sig langsomt en væskeansamling, der gav hende hovedpine.

”De lignede en lille smule æg, og de har en klar sæk. Og inden i - en lille bændelorm,” forklarer neurokirurg Richard Meyrat om fundet til USA Today.

Parasitten er formentlig kommet ind i Yadira Rostros krop under en rejse til Mexico, hvor hun angiveligt har spist fordærvet mad.

Ifølge neurokirurgen går parasitten ofte lige gennem kroppen uden, at man bemærker det, men i Yadira Rostros tilfælde er parasitten endt i hendes blodbaner, der har ført den op til hendes hjerne. Han udtaler, at han aldrig har set noget lignende.

Yadira Rostro selv har ikke ønsket at se billederne, men har givet tilladelse til, at billederne bliver offentliggjort. Hun er glad for, at hendes hovedpine nu er væk.

Har du også tendens til at udskyde lægebesøg, ligesom Yadira Rostro, der gik med hovedpine i ni måneder? Og hvorfor tror du, at vi udskyder det?

Ekstra Bladet
Tags: